| AnemonaP a întrebat:

Cum sa fac o rochie din material? Doar cu acul si ata, fara masina de cusut sau asa, dati-mi indicatii, va rog Funda+vot

P. S. Fara raspunsuri stupide

2 răspunsuri:
| CARMENCITA a răspuns:

Eu mi-am facut o rochie fara masina de cusut, desi am.Ti-ar fi mai usor daca ai trage la masina.Ti-ar trebui un tipar. Poti lua din Burda, dar eu prefer sa scot tipar dupa alta rochie.Lasa la margini un cm.E greu sa-ti explic.Va trebui sa sulfilezi cred ca se zice ca sa nu se destrame materialul.Alege un material care nu aluneca, adica nu matase sau satin, care e usor elastic in caz ca gresesti tiparul.E usor sa-ti faci o rochie daca ai notiuni minime de croitorie.Vezi ca materialul daca e elastic trebuie sa fie elastic pe latime si nu lungime. Uita-te-te si pe Youtube si cauta si pe site-uri straine.Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.Ma poti intreba trimitand mesaj, dar iti voi raspunde mai greu poate.Iti urez mult succes! Gandeste-te la un model simplu, ai rabdare mai ales ca zici ca nu ai masina si curaj.

| CARMENCITA a răspuns:

Eu mi-am facut o rochie fara masina de cusut, desi am.Ti-ar fi mai usor daca ai trage la masina.Ti-ar trebui un tipar. Poti lua din Burda, dar eu prefer sa scot tipar dupa alta rochie.Lasa la margini un cm.E greu sa-ti explic.Va trebui sa sulfilezi cred ca se zice ca sa nu se destrame materialul.Alege un material care nu aluneca, adica nu matase sau satin, care e usor elastic in caz ca gresesti tiparul.E usor sa-ti faci o rochie daca ai notiuni minime de croitorie.Vezi ca materialul daca e elastic trebuie sa fie elastic pe latime si nu lungime. Uita-te-te si pe Youtube si cauta si pe site-uri straine.Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.Ma poti intreba trimitand mesaj, dar iti voi raspunde mai greu poate.Iti urez mult succes! Gandeste-te la un model simplu, ai rabdare mai ales ca zici ca nu ai masina si curaj