Creşterea părului depinde de organismul fiecăruia şi de moştenirea genetică, dar există şi câteva secrete de care te poţi folosi pentru a încerca să ’păcăleşti’ natura. Secretul constă în perseverenţă.
Nu-ţi face cărare pe mijloc şi nici nu-ţi purta părul prea des strâns în renumita „coadă de cal". Elasticul rupe firele de păr atunci când încerci să-l dezlegi, aşa că, dacă ţii neapărat să-l legi, foloseşte panglici din materiale naturale sau elastice de unică folosinţă, pe care le vei tăia cu o forfecuţă atunci când vrei să eliberezi părul din strânsoare. Cărarea pe mijloc va contribui la rărirea părului, aşa că ideal este să nu abuzezi de acest stil, ci să alternezi cu diverse cărări, într-o parte sau în zig-zag, sau, dacă nu ai fruntea lată, îţi poţi da părul pe spate.
Încearcă să nu-ţi usuci de fiecare dată părul cu phoenul, pentru că aburul cald îl usucă şi îl agresează. Ideal este să foloseşti un prosop moale pentru a-l zvânta de apă, iar apoi, dacă nu te grăbeşti, lasă-l să se usuce natural.
Nu abuza nici de placa de întins părul, de drot, bigudiuri calde sau alte instrumente „de stilizat". Acestea au un efect profund traumatizant pentru firul de păr, care se va subţia, se va rupe sau va căpăta un aspect solzos. Tendinţele dictează oricum un aspect cât mai natural, aşa că ar fi mai bine să eviţi coafurile mult prea studiate.
Poţi determina părul să crească mai repede şi ajutându-l din interior, cu ajutorul suplimentelor de vitamine şi minerale, disponibile în farmacii. Trebuie să ştii că şi alimentaţia constituie un factor decisiv. Morcovii consumaţi cruzi, în loc de gustare sau în diverse salate, vor ajuta părul să capete un aspect sănătos. În plus, morcovii sunt foarte buni şi pentru piele, care se va bronza mai uşor.
Măştile preparate acasă şi aplicate pe părul uscat au şi ele efect benefic. Amestecă într-un vas unul sau două gălbenuşuri de ou (în funcţie de lungimea părului), o lingură de ulei de măsline sau ricin, zeamă de lămâie sau oţet de mere, la care poţi adăuga o fiolă de vitamina A sau E. Aplică acest amestec pe părul uscat, de preferinţă cu ajutorul unei pensule pentru vopsit. Înfăşoară apoi părul într-un prosop cald şi lasă masca să acţioneze timp de minim o jumătate de oră. Clăteşte-l cu apă călduţă (nu fierbinte), apoi limpezeşte-l. Dacă ţi se pare necesar, spală-l după aceea cu şamponul pe care îl foloseşti de obicei. Repetă procedeul o dată pe săptămână şi te poţi bucura de rezultate vizibile în maxim o lună.
Daca parul tau creste foarte greu sau pur si simplu il ai scurt si ai vrea sa creasca mai repede, nu trebuie sa apelezi la extensii pentru a avea un par lung, frumos, si sanatos.
Exista cativa pasi pe care, daca ii urmezi cu constiinciozitate, iti pot ajuta podoaba capilara sa se regenereze mult mai repede. Atata timp cat firul de par este sanatos si cresterea acestuia va fi mult mai rapida.
Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului
Din cand in cand, ofera-i scalpului tau un masaj. Maseaza foarte bine pielea capului in timp ce te speli, prin miscari circulare, pornind de la zona gatului pana la frunte.
Masajul stimuleaza circulatia sangvina, ajutand astel substantele nutritive sa ajunga mai usor la radacina firului de par.
Mananca sanatos si ia vitamine bogate in antioxidanti
Un regim de viata sanatos reflecta un par asemenea, asa ca ai mare grija la ce mananci. Consuma cat mai multe fructe si legume, carne de pui si peste, verdeturi, lactate si bea cat mai multa apa.
Indicat ar fi sa consumi cat mai multe alimente bogate in vitamina A, B, C si E, responsabile cu refacerea tesuturilor si esentiale pentru cresterea parului.
In cazul in care ai carente de vitamine care nu pot fi tratate prin regim alimentar adecvat, poti lua si suplimente alimentare, dar nu in exces. Foarte bune pentru intensificarea cresterii parului ar fi o cura de zinc si seleniu, recomandate de asemenea si pentru parul gras deoarece inhiba hiperproductia de sebum.
Tunde varfurile la un anumit interval de timp
Varfurile despicate, pe langa faptul ca sunt inestetice, incetinesc si cresterea firului de par. Asa ca, desi iti doresti sa iti lasi parul sa creasca cat mai lung, e bine ca la un interval de maxim 2 luni sa tunzi putin din varfuri (nu jumatate din par) astfel incat sa creasca sanatos de la radacina pana jos. Astfel, firul de par va scapa de portiunea despicata si va putea creste in mod natural.
Fii consecventa in ingrijirea parului tau
Asa cum zi de zi ai grija de pielea ta, te demachiezi, folosesti o crema hidratanta, masca sau o lotiune tonica, la fel si parul tau are nevoie de o ingrijire speciala. In primul rand, periaza-l cu grija, astfel incat sa nu il rupi. Cel mai indicat ar fi sa folosesti o perie moale, cu dinti din plastic sau fire naturale. Foloseste la fiecare spalare un balsam hidrantant, care in acelasi timp are rolul de a descurca firele de par si a le face mai usor de periat. Nu uita de masca, macar o data pe saptamana si de un ser pentru varfuri.
Ca alternativa la mastile si tratamentele din comert, poti folosi masti facute in casa, in special cele din ulei de masline sau ricin. Nu abuza de produsele de styling si ai grija cu ce iti vopsesti parul. Indicate ar fi vopsele cu cat mai putin amoniac sau deloc.
Deci WOW...Nu credeam ca e posibil sa citesc atat de mult despre par:o. Mersi mult.:* O fundita sper ca iti este de ajutor.