| KiGtOgT a întrebat:

Cum sa fac sa invat toate elementele la chimie? Ne'a dat de ieri pama maine sa le stim pe toate. Acum eu stiu 80 din 112 si nu stiu cum sa le invat si pe celelalte. Soooo... ceva HELP ca ne asculta maine din ele, cate 10 pe copil!

2 răspunsuri:
| blueangel99 a răspuns:

Sugestia 1 :Incearca sa le scrii pe o foaie, in doua coloane. Pe o coloana numele elementului, pe cealalta simbolul. Incearca sa le scrii colorat, ca sa le vezi mai bine, si cat mai aerisit(cu spatii intre ele). Poti incerca sa le si citesti, depinde si ce memorie te ajuta pe tine mai bine, cea auditiva sau cea vizuala. Si nu uita de logica intre simbol si numele elementului.

Sugestia 2 : Cand eram eu a7a si ne-a pus profa sa invatam elementele(dar nu pe toate, ci marea majoritate), noi trebuia sa folosim tabelul cu elemente si simbolurile ca sa scriem diverse denumiri (de plante, animale, orase etc.) Acum nici nu prea stiu cat te-ar putea ajuta asta pe tine. Elementele si formulele se invata lucrand cu ele, nu repetandu-le fara logica precum papagalul de 100 de ori, deci nu mi se pare corect cum procedeaza profesorul tau. Nu vad ce noima are sa ii pui pe elevi sa invete toate elementele, mai ales cand unele nici nu se folosesc in chimia/fizica de la scoala. Adica elementele din grupele principale, cateva din grupele secundrare si cele mai importante elemente radioactive trebuie stiute, ca se lucreaza mult cu ele in probleme, dar la ce foloseste elevului sa isi incarce memoria cu mendeleeviu, einsteiniu sau americiu, mai ales cand acestea nu sunt folosite deloc?

| marishaa a răspuns:

Pai nu mai ai atit de mult.Aminteste-ti cum ai invatat tablita inmultirii in clasa a 2... Poti sa incerci sa le scrii de mai multe ori si totodata sa le repeti, atunci le vei memoriza automat.Nu uita sa repeti si inainte de somn.
Succes!