Si eu am o sora mai mica decat mine cu 10 ani... si ne mai certam si noi, dar am invatat-o sa ma respecte ...adica ii explic cu calm unde greseste si daca nu intelege o las in pace... e destul de mare ca sa inteleaga anumite lucruri, iar daca nu, trebuie sa o pedepsesti...sau zii mamei tale sa faca si ea cv ...ca poate pe ea o aculta. si daca vrei sa te intelegi bine cu ea, joaca te si tu cu ea, iesiti prin parc.
Buna, da te cred ca e aiurea asa, dar totusi tu ai 15 si sora ta are 5 anisori, ea inca nu stie prea bine ce face, nu stie ce e rau si ce e bine, mai bine sa fi putin rabdatoare cu ea.si vb frumos ca asa va intelege...
Buna!
am avut si eu aceiasi problema cu sora mea. ea era mai mare.intr-un final a inceput sa ma ignore.si asa nu i-am mai dat nici eu atentie...sigur acum cand ne-am maturizat suntem prietene bune [eu am 15 iar ea 20]
Tu trebuie sa intelegi ca e mica si are nevoie de atentie dar nu trebuie sa exagerezi, e varsta cand crede ca totul ii apartine.
Vorbeste cu ea si spune-i ca tu esti sora mai mare si trebuie sa ai grija de ea, spune-i ce-i bine pentru ea si daca zice ca nu te crede, atunci cheam-o pe mama ta si intreab-o ce-i bine pentru ea, ca pe mama o asculta, adica ar trebui
Omg am aceeasi problema numai ca intre mine si sora mea sunt 3 ani diferenta si n-am mai vazut asa ceva la un copil de 10 ani.pe bune eu cand sunt enervata tip la ea rau de tot da nu e bine. o chestie care o enerveaza pe ea este ca atunci cand vrea sa ma enerveze, eu fac special si nu ma enervez.incearca si tu
Daca recunosti ca si tu ai o parte din vina...de ce nu lasi de la tine? Am aceeasi problema cu sora mea.dar...acum ea a mers la liceu si s-a schimbat total... urla mereu la mine si tot asa... dar sunt si momente in care ne intelegem. Daca spui ca ea e rautacioasa...gandeste-te la tine... oare tu cum erai? Daca tu aveai 5 ani si ea 15? Ce ai fi facut?
Omg.si eu sunt in aceeasi situatie.eu am 17, iar ea 7.nu o mai baga in seama si nu i permite sa te loveasca ca i se urca la cap si mai tarziu o sa fie si mai rau. sau incearca sa fii o prietena buna cu ea, sa va jucati putin.sa'i cumperi ceva cand vii de la scoala or something.
Si eu sunt in situatia ta...Eu am 14 si bro' 3. cateodata trebuie sa vina mami sa ne despartaX
Incearca sa lasi mai mult de la tine...nu o mai baga in seama.
Merge