In primul rand trebuie sa iti faci cativa prieteni adevarati. Stiu ca asta e foarte greu insa poti incepe prin a -ti face niste prieteni cu care sa vorbesti pe mess. Stiind ca nu sunt din acelasi oras cu tine si nu te cunosc ti-ar fi mai usor sa vorbesti deschis cu ei. Vazand ca ei te inteleg vei capata incredere in tine. Timiditatea de multe ori te face sa te simti josnic. Si eu eram foarte timid si chiar si acum mai sunt dar mai putin. Ideea e ca singura e foarte greu sa scapi de timiditate insa avand niste prieteni care sa te inteleaga cu timpul vei prinde incredere in tine. Pe langa acei prieteni cu care sa vorbesti pe mess ai putea sa incerci sa vorbesti mai des cu cei pe care ii simti mai apropiati. Cauta sa iti dai seama cine din cunoscuti ar putea sa iti fie un prieten adevarat care sa te indrume si care sa isi petreaca timpul cu tine fara sa te faca sa te simti prost. Daca vrei sa vorbim mai multe imi poti trimite un mesaj cu id-ul tau.
Nu iti tin romane aici, pentru ca presupun ca ai destula teorie. Ia-ti inima in dinti si spune, fa ceva. Prima oara e mai greu.
Te inteleg, de vrei sa mai vb, da un pm.
Ai mai multa incredere in tine si eu am fost asa pana cand am inceput sa nu-mi mai pese de asta si astfel am devenit mai indrazneata, nu i-am bagat in seama si am reusit, nu-si mai bat joc de mine.
In primul rand trebuie sa ai incredere in tine si sa nu gandesti :"ma, oare daca zic ceva, or sa-si bata joc de mine?:-s"
nicidecum, ai incredere in tine, nu-i lasa sa rada de tine, nu-i baga in seama, fii mai indrazneata, caci este buna si timiditatea, dar in cantitati mai mici...
si eu cunosc mai multe persoane timide, insa prefer sa-mi petrec timpul cu altii mai petrecareti, mai cu simtul umorului.
Banuiesc()ca ai si tu niste prieteni mai de incredere care pot sa te ajute sa mai scapi de timiditate.
multa bafta:*
si nu uita:Secretul este sa ai incredere in tine
Deci: 1. Sa nu spui niciodata "niciodata'! 2.Cauta mai intai o ruda ce ai incredere in ea petrece mai mult timp cu ea pentru a te obisnuii! 3. Ignora persoanele care se dau mari sau populare cu fite in cur! 4. Fa ceva frumos pentru cineva, ajutal, invatal, explica-i pentru ca asa va vorbi vrumos de tine. 5.Cand iti vine sa fii timida candestete la ce iti place cel mai mult si la ce e mai relaxant dar fi atenta la ce vorbeste peroana respectiva. 6. Daca nu poti socializa de fata cu ei atunc fa-o pe internet caci se spune ca ai mai mult curaj la un calculator. 7. Daca cele de mai sus nu ti se potrivesc sau nu le poti face fa in asa fel sa ai mai multra incredere si putere in tine si gandeste-te ca nai nevoie de multi prieteni si bazeazate mai mult pe familie! Sper sati functioneza si nu uita ca orice om are fiecare rostul lui...!
Buna meme. Eu sunt ceva mai mare ca tine, dar cand am fost de varsta ta aveam aceeasi problema. Acum privesc altfel perioada aceea dar atunci mi se parea sfarsitul lumii. Nu aveam prieteni baieti. Chiar nu ma interesau. Tre sa fii puternica, viata acum incepe si astea sunt niste lucruri marunte. Daca ai o relatie buna cu mama ta, vorbeste cu ea, ea e singura care iti va da sfaturi din suflet, pentru ca te iubeste neconditionat. Te pup.
Draga, nu cred ca cineva chiar si-ar bate joc de tine, stiu si eu am patit la fel dar daca tu faci primul pas adica, sa vorbesti si tu cu prietenele tale iesi in oras si nu te teme in primul rand profesorii isi dau cu parerea nu colegii tai! Hai sa vad ca te descurci mai bine!
Bunastai linistita. trebuie sa ai doar mai multa incaredere in tine:d la scoala nu trebuie sa-ti fie teama sa raspunzi. chiar daca greseti. dn greseala se invata si in plus toti gresim orkui i se poate intampla si akel baiat sunt sigura ca nu te merita, tu sigur meriti mai mult.papa si iti urez succes:*
Buna!stai linistita.trebuie doar sa ai mai multa incaredere in tine.nu trebuie sa fii timida.la scoala nu trebuie sa iti fie teama se raspunzi si daca gresesti ca daca.toti gresim.nu? orkui i se poate intamplasi akel baiat cared ca nu te merita. sunt sigura ca meriti mult mai mult. papa si iti urez succes:*
Timiditatea are si parti bune si parti mai negative. Ceea ce trebuie sa faci tu in primul rand e sa ai mai multa incredere in tine. Odata ce faci asta, treptat iti va mai trece din timiditate. Incearca totodata sa intretii tot mai multe relatii sociale, sa vorbesti cu mai multi oameni. Iti vei mai reveni in timp, crede-ma. Am trecut si eu prin ce treci tu, si de asemenea si multe alte persoane. Legat de prieten, sa stii ca sunt multi baieti care isi bat joc de fete, dar si fete care isi bat joc de baieti. Avand in vedere ca esti mai timida, poate ca ar trebui sa incerci sa fii un pic mai selectiva in legatura cu baietii( desigur, nu stiu cum era el, in ce consta de fapt acea bataie de joc, si nu pot afirma cu tarie ceva). Nu mai spune ca nu mai ai vreun rost, toata lumea are un rost, toata lumea are parti bune si parti rele, toti oamenii sunt egali! Ce crezi? ca ceilalti sunt perfecti? asa cum esti tu, sunt si ei - iar daca ei iis bat joc de tine sa stii ca de fapt EI AU O PROBLEMA! O persoana fara suflet, fara bun simt, o prsoana care se ia de alte persoane asa fara motiv nu merita doi bani, crede-ma. FII TU INSATI ORICE AR FI SI AI INCREDERE IN TINE. Nu te cunosc, dar am incredere ca poti sa faci asta. Nu trebuie doar sa vrei, trebuie sa si faci ceva.
Si eu sunt timida, dar doar la scoala, adevarul e ca eu sunt singura din clasa care stau singura in banca, am si prieteni buni si ma simt bine cu ei, dar la scoala nu stiu cum sa intru intr-o discutie; deoarece daca stau in banca mea nu ma baga nimeni in seama.Nu stiu cum sa le dau colegilor mei o impresie buna despre mine, sau sa scap de acea idee pe care ei o au despre mine.Am si incredere in mine, imi plae cum arat, dar tot nu inteleg ce nu e bine la mine.
Si eu sunt la fel ca ela toata lumea se leaga de mine! Pentru simplul fapt ca dunt mai mic! sunt in clasa a 9! nu ies cu prieteni deoarece nu vreau sa se zica ceva despre mine si sa fiu lat peste picior sau badjocorit... uneori mai ies cu prieteni
obigat de parinti... si totusi nu stiu sa-mi exprim sentimentele am p fata in clasa imi place mul de ia dar nu stiu cum sa-i zic! plizzzz
help me... ajutati-ma cu niste sfaturi
Stiu senzatia si eu am patit-o...doar ca de mine sa radea sa sunt mai grasut... dar am invatat sa nu mai imi pese de ce zic ceilalti de mine, dar iti trebuie prieteni buni cu care sa vorbesti despre asta, auzi,"Dumnezeu iti inchide o usa, dar iti deschide o fereastra, tu esti atat de preocupat de usa inchisa incat nu vezi fereastra deschisa".