Găsești aici rețeta :
http://www.retete-gustoase.ro/......-de-fructe
Poftă bună!
Buna,eu ti-as spune.Dar mai bine cauta pe google reteta un tort de fructe pentru un raspuns mai detaliat si sa intelegi mai bine.pa
Ingrediente tort de fructe:
3 - 4 borcane cu diferite compoturi
1 portocala
1 banana
250 g frisca
1 pahar vin rosu
2 linguri zahar
8 foi gelatina rosie pentru retete prajituri
Modul de preparare a retetei:
Se aleg 3-4 conserve de compot, divers colorate si cu diverse arome: amestec fructe exotice, visine, struguri, compot ananas, pere, caise. Se separa fructele de suc in vase separate, se scot samburii daca este cazul si se taie in cuburi fructele mari. Se adauga banana taiata rondele.
Zeama compoturilor se masoara cu un pahar de apa si, pentru fiecare pahar, se adauga cite doua foi de gelatina (rosie, ca projitura sa fie frumos colorata), care se topesc in compot la foc mic (fara a se fierbe).
Un pahar de zeama de compot se inlocuieste cu un pahar de vin rosu si se adauga doua linguri de zahar.
Se amesteca fructele cu zeama, avind grija ca zeama sa acopere fructele.
Se toarna totul intr-o forma rotunda si se da la frigider pana se incheaga.
In momentul cind vrem sa servim prajitura, scufundam vasul o clipa in apa calda, apoi il rasturnam pe un platou si il imbracam cu frisca.
Ingrediente tort de fructe:
3-4 borcane cu diferite compoturi
1 portocala
1 banana
250 g frisca
1 pahar vin rosu
2 linguri zahar
8 foi gelatina rosie pentru retete prajituri
Modul de preparare a retetei:
Se aleg 3-4 conserve de compot, divers colorate si cu diverse arome: amestec fructe exotice, visine, struguri, compot ananas, pere, caise. Se separa fructele de suc in vase separate, se scot samburii daca este cazul si se taie in cuburi fructele mari. Se adauga banana taiata rondele.
Zeama compoturilor se masoara cu un pahar de apa si, pentru fiecare pahar, se adauga cite doua foi de gelatina (rosie, ca projitura sa fie frumos colorata), care se topesc in compot la foc mic (fara a se fierbe).
Un pahar de zeama de compot se inlocuieste cu un pahar de vin rosu si se adauga doua linguri de zahar.
Se amesteca fructele cu zeama, avind grija ca zeama sa acopere fructele.
Se toarna totul intr-o forma rotunda si se da la frigider pana se incheaga.
In momentul cind vrem sa servim prajitura, scufundam vasul o clipa in apa calda, apoi il rasturnam pe un platou si il imbracam cu frisca.
natalia_olimpiu întreabă:
Andrei67y5 întreabă: