Dar, pana la urma ce este fericirea? Este o destinatie? Nu!
Fericirea vine din interior, este un efect, un bonus al actiunilor pe care le facem.
Si da, este foarte greu de obtinut, cu toate ca daca stii sa o cauti o gasesti foarte usor.
Adevarul este ca noi uitam sa ne bucuram de micile lucruri, de micile placeri pe care viata ni-le ofera zilnic.
De multe ori ignoram micile placeri... De ce, e simplu. De la prea multa influenta exterioara, te trezesti la ora 10 dimineata, vezi ce frumos ninge afara, apoi intrii pe Facebook, si deja vezi postari, ca persoana X e in nu stiu ce pensiune, in acel moment se instaureaza invidia, si te plangi ce viata trista ai.
Eh, aici e deja gresit, in loc sa te bucuri ca ai dormit cu cateva ore in plus, si ca afara ninge frumos, tu stai si te superi pentru ca X este la munte cu prietenii, si ca tu esti acasa singura.
Eh, aici e toata problema, noi punem accent pe placerile "scumpe" si uitam sa apreciem micile placeri, care sunt mult mai accesibile si mai usor de obtinut fata de cele "scumpe".
Nu exista o rețetă a fericirii. Trebuie sa ne bucuram pentru orice avem, ca ai 2 mâini, 2 picioare, ca stii sa scrii, ca ai o casa, ca nu ai fost nevoit sa fugi din Siria, ca nu ai trăit pe pielea ta un război, etc. Asa suntem noi oamenii, suntem făcuți sa nu fim fericiți 100%, tot mereu avem nemulțumiri și e normal, ai momente de fericire maxima dar e doar un moment. Gândește-te ca "va trece și asta". Pentru a fi fericita părerea mea este ca e nevoie sa vezi întotdeauna partea buna din orice ți se întâmplă, sa fii optimista, pozitiva, sa nu folosești niciodată "nu pot, nu vreau, nu cred. Tot ce conține nu, pentru ca îți blochezi creierul în a găsi o cale de ieșire și asta îți strica dispoziția.
Gândește-te că în universul ăsta sunt milioane de planete și tu te-ai născut pe cea mai frumoasă.
ITi recomand sa citesti carti si articole despre gandirea pozitiva, in acest mod te poti auto-educa sa fii fericita.
anonim_4396 întreabă: