Hello. Ce Îți recomand eu este un ajutor specializat pe problema asta deoarece așa va 'pleca' depresia de la tine fără sa lase foarte multe cicatrici.
Eu am reușit sa trec peste un episod depresiv ocupandu-mi timpul la maxim. Deși nu este cea mai buna idee, la mine a mers pentru ca aveam foarte puțin timp liber ca sa mă gândesc la problemele cu care mă confruntam. Dacă nu vrei, din diferite motive, sa apelezi la un ajutor specializat, îți sugerez discursurile motivaționale de pe YouTube, un stil de viață sănătos, sportul, în orice măsură; ca sunt 15 minute de stretching în fiecare zi, ca alergi 30 de minute, important e sa faci ceva pentru tine în fiecare zi. Încearcă sa Îți faci un program de sport de 15 zile sau de 30 de zile pe care sa îl urmezi. Eu făceam de pe pinterest un program de 30 de zile de genoflexiuni, tu poți sa faci ce îți place ție, numai sa faci ceva pentru tine, oricât de mic ar fi acel ceva.
Știu ca este o perioada grea si ca a trecut ceva timp și parcă nu mai dispare starea asta, dar trebuie sa te disciplinezi, sa inveți sa ai răbdare cu tine, sa înveți sa fii prietenul tău, nu cel mai dur critic al tău.
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Mergi la psiholog, dacă nu ai bani pentru şedințe şi esti elev poți astepta sa inceapa scoala si sa mergi la psihologul scoli. Bafta!