| dulc3'maria a întrebat:

Cum sa ii arat iubitului meu cat de mult il iubesc.nu prea stiu.gesturi ceva.sa il iau in brate cand il vad sau ce sa fac.sa il alint"dar cum"? sunt si mai timida si rar fac gesturi frumoase.invatati-ma si pe mine ceva va rog vreau sa ii demonstrez ca il iubesc cu adevarat multumesc din suflet

3 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Pentru ca o relatie sa dureze, este vital ca partenerul sa stie ca e iubit. Dovezile de dragoste intensifica o relatie, o fac sa arda, indiferent de natura gesturilorde afectiune: mangaieri, declaratii, atentii... Sprijinul sufletesc si increderea sunt fundamentale intr-o relatie.
Persoana care isi exprima constant sentimentele, fara a primi un raspuns, dupa un timp mai scurt sau mai lung, va avea senzatia ca investeste in gol, cu toate ca lipsa unor dovezi "simtite" nu inseamna ca celalalt partenersi-a pierdut motivatia vietii de cuplu. Exista persoane cu firi mai reci, rezervate, pentru care manifestarea iubirii reprezinta un handicap, dar asta nu inseamna ca sunt lipsite de afectiune. Din pacate, un cuplu cu asemenea inegalitati de exprimare nu va functiona niciodata la maximum, insatisfactia celui care asteapta un raspuns care intarzie sa apara transformandu-se, adesea, in depresie.
Atunci cand iubesti nu ai nevoie de prea multe sfaturi, dovezile de iubire vin natural, sa completeze relatia voastra. Daca insa ai un moment de neinspiratie, iata cateva sugestii:fa-i un masaj atunci cand il simti incordat; spune-i ca poate avea incredere in tine; gateste-i mancarea preferata; fii interesata de pasiunea lui si roaga-l sa-ti impartaseasca din cunostiintele lui; priveste-l in ochi atunci cand ii vorbesti; nu te pisici si nu te plange; fii deschisa spre discutii si nu ridica tonul cand are o parere diferita de a ta; saruta-l de buna dimineata si de noapte buna.
In ceea ce priveste rostirea cuvintelor "te iubesc"...Pentru ca multi nu sunt siguri ca cei carora le sunt adresate vor raspunde la fel, le e frica sa-l rosteasca. Intr-un fel, "te iubesc" reprezinta un risc. O oferta care, daca nu este acceptata imediat, seamna cu o infrangere. Te simti refuzat, nedorit, desi nu este totdeauna adevarat. nu te grabi, deci, nu rosti aceste cuvinte si, mai ales, nu le transforma intr-o formalitate.

| wish221 a răspuns:

Eu niciodata nu am crezut ca iubirea adevarata se poate arata prin vorbe, deci fapte! sau poti sa il intrebi pur si simplu zilnic daca e bine si ii poti spune ca poate avea incredere in tine si ca iti poate spune orice. Odata ce iti va povesti lucrururi de acest fel, o sa va apropiati mult.Stai linistita, oricum o sa gasiti voi doi o cale la un moment dat prin care sa va aratati reciproc ca va iubiti.Nu dispera, nimeni nu s-a nascut invatat.Lasa putin si timpul sa isi faca treaba... sper ca te-am ajutat!

Răspuns utilizator avertizat