Am plecat de acasa de la 14 ani dar din nefericire pentru mine a trebuit sa ma intorc, iar ai mei incearca din rasputeri sa imi acapareze viata chiar daca am 23 de ani.
Este cam greu fara bani sa pleci de acasa ca practic oarecum depinzi de ei.Iar ca sa iti iei o chirie si sa te si intreti nu vei putea singura dintr-un salar.
Ori ii convingi, ori iti iei de munca intr-un singur schimb si stai in gazda la cineva.
Referitor la ultimele 2 intrebari. Aveam 16 ani pe atunci. Cat despre "Oare exagerez eu? ". NU. Clar nu. Deja ai 20 de ani, ar trebui sa ai si tu niste responabilitati, nu doar invatatul. De fel condamn doar copii ca sunt praf dar vad din ce in ce mai multe exemple ( ca al tau) in care parintii strica (neintentionat sper) copii. Ar trebuii sa ai mai multa libertate, vorba aia esti "femeie". Exagerat de protectivi multi parinti.
Parerea mea e că ar fi corect să pleci de acasa pe banii tai. La camin stau doar cei pe distanțe mari sau fara condiții. Lasă i pe ai tai sa decidă si fii mulțumită! Ai 20 de ani si nu obligați să te mai întrețină. Alte persoane fac naveta la munca, nu la facultate fiindca n au venit.
Cand am inceput facultatea am plecat. Iar asta cu pierduta, probabil nu ti-ai ales bine facultatea.
ale0409 întreabă: