Pai te trezesti si iti faci 2 sandwiches. Dupa aceea faci curat.Cu siguranta iti ramane timp si pentru calculator si telefon. Teme nu ai?
Da,este o problema cat se poate de grava. Ma intreb cat pot fi de importante discutiile purtate si materialele urmarite daca nu le poti intrerupe pentru cateva minute. Ai putea rezolva problema prin trezirea cu o jumatate deora mai devreme
Ai putea renunta la mancare si astfel mai castigi ceva timp pentru a te juca pe alculator.
Sper sa te ajute aceste idei.
Fă o listă. Fă-o cu o seară înainte. Aşterne pe hârtie lucrurile pe care vrei să le faci în ziua următoare. În felul acesta nu vei uita nimic şi vei vedea cum progresezi pe măsură ce bifezi lucrurile realizate. În dreptul fiecărui lucru notează cât timp consideri că îţi va lua până îl vei realiza. Dacă îţi întocmeşti o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci a doua zi, notează timpul de care ai nevoie în minute. Dacă îţi întocmeşti o listă cu activităţile din cadrul unui proiect pe termen lung, notează timpul în ore. Fă această listă cu o seară înainte. Rezervă-ţi câteva minute pentru a-ţi pregăti lista pentru ziua următoare. Ia-ţi la îndemână un calendar lunar. Pe măsură ce primeşti o însărcinare sau un lucru pe care trebuie să-l îndeplineşti, trece-l în calendar.
Când revezi activităţile pe care trebuie să le îndeplineşti în ziua următoare, aşează-le în ordinea priorităţii, notând în dreptul fiecăreia câte un A, B, C etc. Unii oameni lucrează mai bine dimineaţa, alţii după-amiaza sau seara. Programează-ţi activităţile mai ample în timpul când dai un randament mai mare. Pune activităţile mai puţin plăcute înaintea celor plăcute.
Fixează un timp. Dacă întotdeauna eşti în întârziere, literalmente eşti pe fugă pentru că nu-ţi ajunge timpul, învaţă să fixezi un timp. Cu alte cuvinte, fă o evaluare exactă a timpului de care ai nevoie pentru a te achita de sarcina respectivă. Adaugă câteva minute în plus în eventualitatea că apare ceva „neprevăzut". Nu uita să laşi un anumit timp între activităţi. Trebuie să adaugi şi timpul necesar pentru deplasare. Nu poţi termina o întrunire la ora 10.00 şi să fii la alta tot la ora 10.00, chiar dacă are loc în camera alăturată, ca să nu mai vorbim de cazul în care trebuie să traversezi întregul oraş. Lasă suficient timp între activităţi.
Deleagă. Deseori încercăm să facem noi înşine un lucru, deşi nu este întotdeauna necesar aşa ceva. Dacă ştim că o altă persoană merge la oficiul poştal, poate să ne expedieze ea un pachet.
Împarte-l. Uneori nu ne apucăm de un lucru nou din cauza mărimii lui. De ce să nu împărţim o însărcinare mare în altele mai mici? Pe măsură ce ne achităm de responsabilităţile mai mici, vedem cum progresăm şi ne simţim încurajaţi să trecem la etapa următoare.
Obişnuieşte-te cu întreruperile. Există întotdeauna lucruri care te întrerup din muncă — apeluri telefonice, vizitatori, probleme, factorul poştal. Noi dorim să lucrăm cu eficienţă, ceea ce înseamnă să lucrăm cu alte persoane care au şi ele de terminat un lucru la un anumit termen limită. Dacă suntem preocupaţi numai să lucrăm cu eficienţă, ne vom supăra atunci când alţii ne întrerup din lucru. Prin urmare, obişuieşte-te să fii întrerupt. Planifică-ţi zilnic un timp pentru evenimente neprevăzute. Atunci când acestea se ivesc, poţi să te ocupi de ele, fiindcă ştii că ai suficient timp.
Răsplata. Când îţi faci programul, trebuie să-ţi planifici o activitate intensă de circa 90 de minute. Nu uita să laşi timp pentru pregătire. După ce ai început munca propriu-zisă şi ai lucrat timp de o oră şi jumătate, poate că este necesar să iei o mică pauză. Dacă lucrezi într-un birou, opreşte-te, relaxează-te şi reflectează. Dacă lucrezi afară, fă puţină înviorare. Răsplăteşte-te pentru munca depusă. — Eclesiastul 3:13.
Calculatorul si telefonul nu tin de foame.problema e ca devi obsedat de ela si iti mananca timpul astea. teme nu ai de facut, de invatat nu ai?
OK. eu mananc in fata calculatorului. Dar eu las totul pe 11 adica cu o ora inainte pana sa plec la scoala si asa cateodata intarzii!