In primul' rand vreau sa-ti zic ca scola poate fi si distractiva...Ma dau exemplu pe mine! Cand eram clasa a-8-a ma duceam de placere la scoala,deoarece ma simteam bine alaturi de colegi si chiar de profesori! Incearca si leaga prietenii cat mai bune, daca reusesti asta te vei duce la scoala de placere, vei vedea si la partea cu invatatu' gandeste-te ca mama si tatal tau nu vor putea sa-ti asigure traiul toata viata.realitatea e trista.intr-o zi or sa se duca! Si dupa aceea ce vei face, vei avea o familie, cum o vei intretine...In aceasta tara de ****** trebuie sa te gandesti de mic ce vei face.si pe mine ma streseaza ganudu' acesata, ce voi face pe viitor, cum ma voi descurca? Sper ca aceste intrebari sa nu te streseze precum pe mine!
Sa faci din invatatura o distractie. Sa iti placa sa inveti. Pentru a reusi, va trebui sa vezi ce iti place la fiecare materie: la mate ( de exemplu) poate sa iti placa sunetul cretei pe tabla, cand se rezolva vreo problema si sa astepti cu nerabdare sa vezi rezultatul. Gandeste-te ca scoala iti asugura viitorul, ca ce vei invata acum, iti va oferi mai tarziu in statutul de adult. Nu cred ca doresti sa stai la coada la ajutorul de somaj, pun pariu ca ai vrea sa fi " cineva". Pentru asta, trebuie sa inveti. Scoala nu e o corvoada, e pur si simplu datorie. Asa cum adultii sunt obilgati moral, cel putin, sa mearga la job pentru a intretine o familie, tot asa si tu. E de datoria ta sa iti faci viata frumoasa. Cand pleci dimineata spre scoala, gaseste bucuria in faptul ca acolo te intalnesti cu cei de varsta ta, carora poti sa le demonstrezi ca poti sa ajungi ce vrei tu!
Pai in primul rand nu trebuie sa te duci la scoala doar ca sa te duci,trebuie,chiar daca nu-ti place sa retii niste lucruri elementare fara de care nu vei reusi mai departe; daca nu intelegi anumite lectii intreaba profesorul fiindca nu se supara pe tine, din contra, iti explica si te stimuleaza pe mai departe...cand inveti sau iti faci o tema nu trebuie sa te gandesti la altceva si sa imbii aceste lucruri cu ceva distractiv pentru a nu te plictisi; stiu din experienta...eu asa am facut si acum ma descurc destul de bine funda?