| Anonima2023 a întrebat:

Cum sa ma dezvolt pe plan personal? Efectiv simt ca numai pot. Cedez psihic.Stima mea de sine e la pamant.Nu stiu de ce ma simt inferioara colegelor mele de la scoala care sunt mai frumoase si mai bune decat mine din aproape toate punctele de vedere.Ma compar cu ele. Unele dintre ele au chiar si iubit.Imi place de un baiat i-am dat semne dar m-a respins.A ales alta fata.Cred ca a observat nesiguranta in mine.Stiu ca nu era de mine.O colega a intrebat-o pe o alta colega cum de ii permite sa o trateze asa (adica ii dadea cu piciorul in fund si ii dadea palme peste fund)mai ales ca sunt in public si se uita toata lumea la ei.Sunt in clasa cu amandoi si fug de la ore si nu stiu unde se duc dar recunosc ca o cam invidiez pe iubita lui.E mai buna decat mine.Inainte nu eram asa.Sunt dependenta de dulciuri.M-am ingrasat prea mult. Am 1.82 si 80 de kg. Sport numai fac de cativa ani.Sunt dependenta de telefon.Am auzit ca statul mult pe telefon duce la depresie.Nu dorm suficient.Nu am o alimentatie sanatoasa.Simt ca nu am energie si nu vad rostul vietii.Am vise dar mama nu ma sustine in nimic.Aud de la ea numai reprosuri.Nimic din ce fac nu e bine.O inteleg si pe ea ca imi vrea binele si ma simte ca am nevoile mele dar prea exagereaza.Ma simt singura.Inainte citeam mai mult.De ce altii au o viata mai buna si au noroc in dragoste iar eu nu am noroc la nimic? M-am saturat de suferinta.Va rog fara raspunsuri jignitoare...

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Daca vrei sa te dezvolți personal, urmărește podcast-uri, urmărește experientele altor fete de pe YouTube, dezvolta-ti încredere în tine și nu în ultimul rând, trebuie sa fii tu însuți.

Din ce citesc eu aici, suna a disperare la puterea a 5-a.
Nu poți forța lucrurile și mai mult de atât, nu trebuie sa faci pe placul tuturor.Ia-o încet și o să ajungi la rezultate mărețe.
Așa, daca tu vrei totul pe repede înainte, nu vei obține.
De aceea răbdarea trebuie sa îți fie un aliat, nu un dușman.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun dar esti singura vinovata de cum arati, cum te comporti si cum inveti, de aceea nu vrea nimeni sa stea cu tine si ai stima scazuta.
De ce nu pui mana serios pe carte sa le arati colegilor cat de desteapta esti tu?
Nu te costa nimic, doar sa pui mana sa inveti, atat!
Cu ingrasatul si slabitul este alta poveste, trebuind sa nu mai manaci atat d emult si sa iei in serios greutatea mare pe care o ai si care nu este nici santaosa si nici "pruietenoasa" punand pe fuga atat fetele cat si baietii.
La 1.82m esti foarte inalta si ar trebui sa ajungi la maxim 72kg ca sa arati bine si sa fii sanatoasa.
Dependenta de telefon se rezolva usor, il inchizi si-l uiti acasa, in felul asta nu te mai distrage de la invatat si nici d ela sport, ca alea sunt cu adevarat importante in viata ta, nu statul pe telefon care iti poate aduce numai nefericire.

"De ce altii au o viata mai buna si au noroc in dragoste iar eu nu am noroc la nimic?"

Fiindca altii aleg sa invete, sa munceasca, sa faca sport si sa atraga oamenii din jur, ceea ce tu nu faci deloc.

Norocul ni-l facem singuri si daca tu esti incapabila sa intelegi ca esti in situatia asta numai din vina ta, fiindca te complaci in situatia in care esti, atunci mai ai multi ani pana sa te maturizezi si sa intelegi acest lucru.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

.Sunt in clasa cu amandoi si fug de la ore si nu stiu unde se duc. Se duc să facă copii. e ce altii au o viata mai buna si au noroc in dragoste iar eu nu am noroc la nimic? Fiindcă te compari cu alții și fiindcă te bazezi pe norocul chior. Bazează-te pe norocul cu ochelari.

| VoidEternal a răspuns:

"Stima mea de sine e la pamant."

La un moment sau altul cu totii trecem prin asta. Mai ales la varsta adolescentei.

"Nu stiu de ce ma simt inferioara colegelor mele de la scoala care sunt mai frumoase si mai bune decat mine din aproape toate punctele de vedere."

Poti fii sigura ca aproape toate, daca nu chiar toate, simt la fel in legatura cu persoana x sau y. Ca altii sunt mai buni, mai fericiti, ca nu au probleme, ca se descurca mai bine.

"A ales alta fata.Cred ca a observat nesiguranta in mine."

Vise. Astea nu sunt motive pentru care sa respingi o fata la varsta adolescentei. Probabil cealalta fata s-a miscat mai repede ca tine, sau a fost mai darnica in anumite aspecte. Orice adolescent care e sigur pe el, se comporta asa pentru ca inca nu l-a lovit viata. Nu au nicio baza pentru a fii siguri pe ei, doar inchipuiri.

Ai nevoie de o cura. Nu de un regim, de o cura mentala. Nu te mai concentra pe relatii o perioada, nici ale tale, nici ale altora, fa-ti ordine in ganduri. Iesi mai mult, petrece timp afara, cu o carte, cu tine, da-ti timp sa-ti analizezi viata. Reanalizeaza-ti prioritatile.

Esti tanara, starile astea sunt normale. Insa nu te abandona lor. Nu-ti permite sa te complaci in mizerie, pentru ca depresia e ca nisipul miscator. Cu cat petreci mai mult timp acolo, cu atat mai greu este sa te eliberezi. E in puterea ta sa rupi inertia si sa schimbi ceva.

| Marius22222222222 a răspuns:

Fii tu însăți.lumea mereu va vorbi aiurea