| Giulyana_Giuly_1991 a întrebat:

Cum sa ma mobilizez sa invat la mate pentru examen? Niciodata nu m-am descurcat la mate si sunt foarte speriata.Romana imi place si sper sa iau peste 9 in evaluare, dar la mate sunt praf.Dorinta mea e sa ajung la filo, dar nu m-ar deranja atat de tare nici stiintele sociale.La noi in oras e mai bun profilul de filo si mi-ar placea mai ult, plus ca ai mei ar fi dezamagiti daca nu as intra la filo.Simt o presiune pe mine imensa, am insomnii si zi de zi ma gandesc la examenul ala nenonorocit si la faptul ca la mate o sa iau nota mica.Stiu ca ar ttrebui sa lucrez mai mult, insa imi e foarte greu.Am tentatii mari cu telefonul si nu m-as mai dezlipi de el..Cum pot sa scap de aceasta tensiune continua? Daca voi intra la alt profil in afara de filo,cum as putea trece peste? Am inteles ca nu ar fi mare lucru sa ma tranfer, dar pot abia dupa un an de zile.Cum e la stiinte? ....stiu ca par deja disperata.Mi-ar placea daca m-ati ajuta cu n iste sfaturi.Ce sa le spun si parintilor?

Răspuns Câştigător
| AnoNymOuSS11 a răspuns:

Tot ce iti trebuie e ambitie, incredere in fortele tale, odihna, si cel mai important dintre toate sa renunti la vicii(telefon, etc.). Gandeste-te ce te ajuta mai mult in viata, sa ajungi la un liceu in care sa socializezi cu oameni de treaba, sa aveti lucruri in comun si hobby-uri pe care sa le faceti impreuna sau sa pierzi pentru o amarata de luna locul unde te potrivesti(mai sunt 40 de zile pana pe 13 iunie) si sa ajungi la un liceu in care sa nu iti poti gasi un prieten pentru ca toti cei de acolo au interese iesite din comun ce nu se potrivesc cu ale tale. Concluzia: o luna pe telefon nu face 4 ani de viata de liceu

| Giulyana_Giuly_1991 explică (pentru AnoNymOuSS11):

HEII,stiu ca a trecut ceva timp de cand am pşus intrebarea.Dar abia acum am mai intrat pe tpu.Am intrat la liceul dorit, la clasa dorita! M am rugat si am invatat, iar Dumnezeu m-a ajutat.Am luat 9, 4 la romana si aproape 6 la mate.Acum,dupa atata stres..vad ca am timp doar pentru mine si ma simt de parca as trai raiul pe pamant fata de ce a fost.

3 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

Cu multa ambitie si dorinta de a invata si lua Bac-ul.

| anamariarot a răspuns:

Dacă vei continua așa, în timpul examenului vei avea o „revelație" și te vei gândi: „ce bine ar fi fost dacă aș fi învățat...". Mai bine depui acum un efort, ca după examen și cel puțin în primul an de liceu să stai liniștită, să nu stai cu grija transferului(dacă depui cerere pentru transfer, nu înseamnă neapărat că va fi și aprobată) și, nu în ultimul rând, să nu te întristezi dacă nu intri unde vrei și drept consecință să-ți scadă stima de sine.
Stabilește-ți un program zilnic, iar în intervalul orar stabilit, îți duci telefonul în altă cameră sau îți rogi unul dintre părinți să ți-l țină. Eu cred că viitorul tău e prioritar, e mult mai important decât să pierzi ore-n șir pe telefon ca să discuți cu niște persoane de care peste câțiva ani nici n-o să-ți mai amintești, să dai scroll pe Facebook sau Instagram, să te joci sau ce faci tu. Fii sinceră cu tine și gândește-te bine ce-ți dorești.