| Adinuta a întrebat:

Cum sa ma pot pregati sa faca fata examenelui de bac? Ok, am invatat, stiu materia, insa ceea ce ma inspaimanta este ca imi voi pierde concentrarea. Sunt emotiva rau de felul meu, transpir, incepe sa ma doara burta. Efectiv organismul meu face urat.
As vrea sa incep de pe acum sa fac niste exercitii sau ceva incat cand ajung acolo sa pot sa imi pastrez calmul. Ok, poate nu in totalitate, dar macar cat sa nu uit totul.

3 răspunsuri:
| IsabelaIssa a răspuns:

Încearcă să meditezi ca să te poți calma. Exersezi meditația și o faci zi de zi până la examen. Când ai emoții puternice, respiri adânc și îți spui "mă detașez de aceste emoții". Privește lucrurile mult mai detașat, nu este sfârșitul lumii, cei din comisie nu sunt niște zei. Ești acolo să le arăți ce știi, dar totodată asta nu te definește ca persoană. Încearcă să nu îi asculți pe ceilalți colegi de lângă tine în momentul în care trebuie să intri pentru că vei prelua din emoțiile lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gândește pozitiv! Examenul de Bac a fost gândit în așa fel încât orice elev fară probleme psihice și care a absolvit 12 clase să îl poată trece. E adevărat că pentru o notă mai mare este nevoie de mai mult efort. Există facultăți care iau în considerare nota de la Bac la admitere și în cazul ăsta e de înțeles dacă simți presiune. Dar cel mai bine este să nu te lași copleșită de aceste stări. Imaginează-ți că e un test care durează mai mult și la care trebuie să te concentrezi ca să dai tot ce poți, pentru ca mai apoi să ieși la pizza cu colegii.

| Katie1356 a răspuns:

Incearca sa faci ''simulari'' ale examenului, roaga unul dintre parinti sa te cronometreze si sa stea cu tine in aceeasi camera cat timp lucrezi, ca sa te obisnuiesti cu modul de lucru contra timp si sub supraveghere.