Cu intrebarea ta mi-am adus aminte de prima data cand am purtat mai mult timp tocuri
Eram la balul bobocilor, era zapada si frig.Am intrat in local, eram singura, pe jos era gresie si era ud ca intrasera aia cu zapada pe picioare.Era cineva care lua biletele, imi zice femeia aceia "ai grija sa nu aluneci" atunci am simtit cum imi fug picioarele. Aveam in jur de 50 m de merg pe gresie uda cu tocuri. Si nimeni cunoscut, de care sa ma agat nu era pe langa mine. Ma gandeam"frate, imi mai lipseste sa ma fac de tot rahatul in fata scolii si a profilor ca as fi cea mai tare". Dar am ajuns cu bine la destinatie, pe covor.
De fiecare data cand ieseam afara "sa iau aer" aveam grija sa fie ori iubitul pe care sa'l tin de mana, ori o fata care sa ma tina tot de mana.
Bafta. Ce vremuri bune pe atunci...
Nu știu ce să îți sugerez, pe seară plec și eu la o nuntă și o să mă distrez și eu cu tocurile de 5 cm, eu adeptă a adidașilor, deci, succes, te descurci cumva
Eu iti spun cu sinceritatee ca ar trebui sa te uitzi in fata sa respiri adanc si sa fii tu.Adica sa mrgi ca si cum ai merge in adidasi.Trebuie sa ai incredere in tine.Succes!:*
Pai exerseaza prin casa si cand crezi ca mergi bine pune-ti o carte groasa pe cap si incearca sa mergi cu ea. cat despre dansat i-ati o pereche veche de pantofi cu tocuri si incearca sa dansezi cu ele. sper ca te-am putut ajuta:*
Pooi exerseaza prin csa si ia-ti o caret puneti-o pe cap si stai cu spatele drept...
miss_17_toxik id'
Iată şase paşi către o ţinută frumoasă "la înălţime".
1. Alege perechea potrivită
Într-adevăr, tocurile înalte nu par niciodată potrivite, şi probabil ca oricât de bine ai ştii să mergi, tot te vor durea picioarele in jumătate de oră. Însă nu are rost să îţi îngreunezi misiunea cu o pereche de pantofi care îţi fac băşici, bătături, sau chiar răni la călcâie sau degete. Cel mai rapid mod de a te lecui de purtat tocuri e să porţi o astfel de pereche "criminală". Aşa că fii atentă când cumperi ceva - dacă simţi că vor face rău, nu îi lua, chiar dacă par foarte trendy, pentru că vor rămâne in fundul dulapului după ce vei suferi consecinţele unei purtări.
Ai deja destulă experienţă aşa încât să îţi alegi o pereche pentru calapodul tău, şi tocuri care să nu ducă la monturi pentru că mergi strâmb cu ele. Da, este important să fii la modă, aşa că pleacă la cumpărături informată. Dar nu uita de comoditate şi în definitiv de sănătate.
Poţi încerca să te obişnuieşti cu pantofii cu plantformă şi toc - vei fi la înălţime fără să simţi un efort prea mare, şi bineînţeles, nu începe "educaţia" cu tocuri-cui.
2. Ai încredere
Este de fapt un lucru simplu, valabil şi la haine - tu porţi tocurile, nu ele pe tine. Aşa că nu le lăsa să atragă ele separat atenţia, ci fă în aşa fel încât lumea să te admire pentru ţinuta ta in ansamblu. Numai atunci şi-au atins tocurile scopul.
Aşa că în niciun caz nu pleca pe tocuri cu ideea că nu vei reuşi să arăţi bine pe ele, că nu faci parte din acelaşi film cu ele cum s-ar spune, că nu sunt de tine şi că arăţi rău. Dacă ai ales o pereche frumoasă, la modă, poart-o ca şi cum ar face parte din tine, şi sunt fireşti în picioarele tale. În afară de tine, nimeni nu ştie cât de des porţi tu tocuri şi cât îţi sunt de caracteristice sau nu, aşa ca nu le da tu de înţeles altceva.
3. Adoptă o postură adecvată, feminină
E un lucru valabil şi atunci când porţi tenişi, dar mai ales pe tocuri. Pentru o postură firească, feminină e important să ai umerii relaxaţi, traşi în spate - nu exagerat (exersează în oglindă atunci când nu eşti sigură) - aşa încât să îşi etalezi bustul. Nu îi ridica prea tare - îndreaptă spatele apoi imagineză-ţi că ceva te apasă pe ambii umeri şi vei simţi parcă cum ţi se lungeşeste gâtul.
Pentru a îţi îndrepta spatele, gândeşte-te că ai o coardă de la baza spatelui până la ceafă care trebuie să strea întinsă.
4. Mentalitatea, ca întotdeauna, face totul
Dacă vei porni cu stresul ideii că ai tocuri, că nu ştii să mergi şi vei fi încordată să arăţi cum trebuie, nu prea vei reuşi. Convinge-te că de fapt ai o pereche de converşi, aşa încât să foloseşti toată talpa cu paşi normali, călcâi-vârf. Poate părea dificil dacă ai tocuri subţiri, dar nu, nu mergi pe ceva ce se va rupe, deci calcă pe ele liniştită. Aşa te vor durea mai puţin picioarele, şi vei avea un balans mult mai bun.
5. Grijă la impulusul mişcării
Nu-i aşa că fetele care ridică prea mult picioarele de jos şi îndoaie genunchii atunci când merg tocuri arată urât? Nu face ca ele. Mersul nu stă numai în gambă şi talpă, ţine de tot corpul. Mişcarea trebuie făcută din şold, iar mersul trebuie făcut ca şi cum gamba şi laba piciorului pleacă din genunchi ca dintr-o balama. Astfel greutatea va fi transferată de la călcâi la vârf.
Şi chiar dacă e greu, nu ţine gleznele şi genunchii rigizi.
Mai departe, poţi exersa uitându-te la cum merg fetele pe podium. Pare simplu, dar nu este, şi ai observat şi tu asta. Ca orice activitate, trebuie să o exersezi până să îţi iasă.
6. Relaxarea, cheia succesului
Nu te încorda şi nu lua o postură crispată. Te vei trezi cu febra musculară la gât, omoplaţi şi chiar braţe şi nu vei şti de unde. Mâinile trebuie să se balanseze firesc pe lângă corp, şoldurile să se unduiască - nu chiar ca la dans - şi e nevoie şi de un oarecare ţopăit în mers, dacă mergi plat te vor durea picioarele repede. Trucul pentru un mers relaxat este să te forţezi să îţi imaginezi cu o pereche de tenişi comozi, cum am mai spus.
Aminteşte-ţi că se poate, altfel nu ar exista maratonul pe tocuri, nu?
Pai primul rand exerseaza cu cartea pe cap pana o sa mergi fara problema si dupa aia vei putea si dansa.
MANDY_2679 întreabă: