În certuri dacă știi că ai dreptate încearcă să explici calm cum stă treaba și dacă vezi că nu ai cine să te înțelegi renunță și gata.
Când e vorba de prietenii toxice încearcă să nu fii atât de aproape de acei prieteni încât să te influențeze dar asta nu înseamnă neapărat să fii certat cu ei, un fel de,, prieteni îndepărtați " să-ți fie mă refer.
Cu majoritatea prietenilor sunt așa, nu prea vorbim cu lunile dar când ne întâlnim ne salutăm, vorbim, nu suntem certați.
În opinia mea asta e cam soluția optimă, dar bineînțeles că poți nimeri și prieteni care să te acuze că te-ai șmecherit și nu mai umbli cu ei așa des și etc.
Deci teoretic e ușor să-ți spun, practica a mai complicată.
Dacă prieteniile sunt deja rupte, s-a rezolvat.
Iar la toxici, nu mai reacționezi și din nou ai rezolvat problema.
Te distanţezi de tot de ei, rupi orice legătură pentru ca viata o sa iti aduca prietenii pe care ii meriti
Salut,nu e usor sa scapam de prieteniile toxice,deoarece de multe ori le simtim lipsa si avem impresia ca ne era mai bine cu ele,desi nu este de loc asa! Odata ce reusesti sa elimini relatiie toxice trebuie sa traiesti cu ziua de azi,sa nu te mai gandesti la trecut,mai ales sa nu te mai gandesti la aceste prietenii care ti-au adus doar de pierdut. Oamenii vin si pleaca din viata noastra,azi cineva pleaca, maine altcineva vine, nimic nu e vesnic. Odata ce elimini o relatie toxica cel mai bine e sa rupi orice legatura cu persoana data, poti sa te mai saluti cand o intilnesti ca sa dai dovada de o educatie buna, dar sa nu mai tii legatura cu ea, si sa o excluzi complet din viata ta.Nu trebuie sa dai explicatii daca nimeni nu ti le cere, dar daca acesti asa zisi prieteni au nevoie de ele, spune-le clar si succint ca nu au ce cauta in viata ta si atat.
Daca te-ai certat cu ei, si prietenia e rupta, nu mai ce reactiona. Daca printr-o minune te mai vezi cu acei fosti prieteni pe strada si te iau la 11 metri : "ce ai avut de ai fost asa smecher?" incepi si le enumeri : Voi faceti asa, asa si asa, etc, bal, bla, bla si eu nu sunt de acor, am tacut, am facut, am lasat, dar nu mai pot si vad ca voua nu va pasa ca mie nu imi convin anumite chestii ce voi le faceti. Cum sa mai fiu prieteni cu voi, cand voi faceti x,y, z, a, w, k....actiuni ce pe mine ma fac sa ma simt asa, si asa, si asa. Apoi te iei si pleci.
Zapada890 întreabă: