1. E total nerecomandat să slăbești rapid. Indiferent prin ce metodă, tot îți va afecta sănătatea.
2. Cel mai bine e să-ți schimbi modul de alimentație. Mănânci mai puțin, eviți pe cât posibil grăsimile, carbohidrații (pâine, făinoase, cartofi etc.) și dulciurile în primul rând. Fără sucuri, fără prăjituri, bomboane etc.
3. Nu mai mănânci porcării. Fără fast food, fără chips-uri sau alte chestii d-astea.
Fac asta de câteva luni bune:mananc o data pe zi, fără pâine, multa apa.Și pare ca organismul meu s-a obișnuit cu toate chestiile astea.Si de aceea nu mai slăbesc.Am vrutilizator sa încerc detoxifierea câteva zile ca poate o sa ma ajute sa și slabesc
Mâncatul o dată pe zi e o greșeală. Trebuie să mănânci 3-4 mese pe zi, cantități mici de mâncare. Rezultatele apar după 8-10 luni.
Nu mai bea altceva in afara de apa si nu mai manca nimic facut cu zahar, faina, orez, cartofi sau cereale. spor.
Nu ai nevoie de detoxifiere, ai ficat pentru asta si daca nu ai probleme cu el e ok.
Slabitul rapid nu e ok pentru de obicei te ingrasi inapoi dublu.
Fiecare persoana are nevoie de un numar (nu numar fix, cantitate, nu am idee cum i se spune) de calorii ca sa functioneze normal. Cand o persoana consuma mai multe calorii decat are nevoie, se ingrasa pentru ca corpul stocheaza energia pentru "mai tarziu", cand o persoana consuma mai putine calorii decat necesita, slabeste pentru ca pentru cazuri de genul sunt stranse rezervele.
Deci ca sa slabesti trebuie sa consumi mai putin decat folosesti. Dar diferenta nu trebuie sa fie prea mare si brusca, pentru ca corpul va incepe sa consume din muschi (inclusiv muschi ai organelor, inclusiv inima) ca sa pastreze grasimea pentru mentinerea temperaturii pe care nu o mai poate controla corpul din cauza nivelului redu de energie.
Ce e important:
1. Mai bine slabesti mai incet, dar mai sanatos si mai sigur.
2. Mai putine calorii consumate decat necesare pentru mentinerea greutatii, dar nu mai putine de 1200(dar asta depinde de inaltimea si greutatea ta, daca esti o persoana mai scunda necesiti mai utina energie ca o persoana inalta de exemplu) pentru ca nu trebuie privat corpul de nutrienti si energie.
3. Miscare. Facand miscare, fiind exercitii, dans, inot, mers cu bicicleta sau plimbat in parc, consumi energie. Pe langa asta, cresti in masa musculara (nu mult cat sa fie inestetic sau neplacut, dar crescand in masa musculara consumi si mai multa energie facand chestii obisnuite deci si slabesti mai repede mancand aceeasi cantitate de mancare, si alt plus, muschii cantaresc mai putin decat tesutul adiopos deci un kilogram de muschi ocupa mai putin spatiu decat un kilogram de grasime).
4. Bea pa destula, hidratarea e importanta.
5. Dormi cel putin 7-8 ore, lipsa de somn nu e ok, ingrasa la persoanele cu kilograme in plus si slabeste la cele subponderale.
6. Evita stresul.
7. Mananca sanatos. Degeaba mananci mancare cu valoare calorica mare in cantitati mici, daca te priveaza de nutrienti si vitamine. Incearca vegetarian dar nu e neaparat. Evita grasimile gen prajeli, chipsuri, carne grasa, etc. Dar nu de tot, ia o zi pe saptamana sau o data la doua saptamani in care sa poti manca ce vrei, sa iti potolesti poftele (cu limite totusi, nu vrei sa iti distrugi stomacul). Ar fi o idee buna sa eviti carbohidratii (in exces).
8. Dar cel mai important nu iti lasa viata controlata de asta. Sunt chestii mai importante decat greutatea si nu merita sa te chinui atata timp cat nu iti afecteaza sanatatea. Iesi cu prietenii la pizza daca te invita, ia-ti popcorn la film si nu refuza prajitura cand mergi in vizita. Una e sa vrei sa slabesti ca sa te simti bine dar daca nu te simti bine in timp ce o faci o faci degeaba.
Da,dar am 14 ani și 50 de kg și nu îmi place cum arat.Colegele mele sunt mult mai slabe...mersi de sfaturi
ksm1485 întreabă: