Una dintre metodele cele mai recomandate pentru aceasta zona ramane epilarea cu ceara. In timp, folosita in mod constant, ceara ajuta la rarirea firului de par. Riscul unei infectii dupa epilarea cu ceara a zonei inghinale este mai scazut decat dupa epilarea cu lama. In plus, dupa epilare, pielea ramane catifelata. Daca pielea devine iritata totusi, iar iritatiile nu se calmeaza in scurt timp, aplicati pe zona o compresa sterila imbibata cu o solutie formata din apa, aspirina tamponata si cateva picaturi de glicerina. Pentru a proteja pielea si pentru a nu resimti durerea atat de intens, inaintea epilarii cu ceara aplica pe piele un strat foarte subtire de pudra de talc.
Fereste-te insa de ceara fierbinte in cazul in care ai o circulatie dezechilibrata a sangelui sau anumite vase de sange plesnite. In aceasta situatie, se recomanda folosirea benzilor de ceara rece si evitarea lamei. O alta optiune ar mai fi crema depilatoare, insa efectul sau asupra firului de par este similar lamei. Acesta este indepartat doar la suprafata pielii, iar intr-un interval relativ scurt (sa spunem cateva zile) va incepe sa creasca la loc. Un sfat: indiferent de metoda folosita, te poti epila numai dupa ce in prealabil ai dezinfectat zona cu un produs special ce nu contine alcool decat intr-un procent foarte scazut.
O alta solutie pentru epilarea in zona inghinala o reprezinta indepartarea definitiva, prin electroliza sau laser. Epilarea definitiva cu lumina pulsata este un procedeu rapid si nedureros de reducere si eliminare a firelor de par.
Crema depilatoare! Acum depinde de tipul de piele al fiecarui om! De exemplu eu nu suport benzile de ceara si aparatul!
anonim_4396 întreabă: