| RockAddicted a întrebat:

Cum scap de timiditate adica mie mie uneori frica sa vb cu cineva de ex colegi de clasa pentru ca nu stiu ce vor spune sau daca ma vor face sa ma simt prost va rog ajutati-ma vreau sa scap de timiditate ca nu ma mai simt bine in pielea mea deloc

Răspuns Câştigător
| addha a răspuns:

Cea mai buna solutie in tratarea timiditatii este sa citesti mult! Iti povestesc cazul meu, poate te va ajuta si pe tine! ...Cu ceva timp in urma (2, 3 ani) eram aproape o persoana invizibila din cauza timiditatii. Cu tarie am vrut sa imi schimb caracterul asa ca m-am apucat foarte mult de citit pentru am forma si un vocabular bogat. Apoi am urmat catreva sfaturi de la cei din jur pe care ti le spun si tie!
* Sa nu intrii in discutii daca nu ai inteles sensul discutiei.
* Sa nu te contrazici daca nu esti sigur 100% ca raspunsul tau este cel adevarat.
* Regleza-ti tonalitatea vocei, sa nu fie nici prea inalta si nici foarte scazuta!
Ai putea spre exemplu sa vorbesti cu 'tine'. Nu este o nebunie! Foarte multe persoane fac asta. Mai ales cei de la teatru, se uita in oglinda sa isi invete rolul. Acelasi lucru fa si tu, inchipuie-ti ca vorbesti cu o persoana care te-a jignit folosind cuvinte elevate, cu o vedeta sau stiu eu... cei care iti produc emotii( o vedeta, profesoara de la scoala, etc). multa baftahappy

3 răspunsuri:
| William a răspuns:

Man, tu ai nevoie de curaj. Curajul este inrudit cu prostia, asa ca nu mai gandi asa mult si o sa ai curaj sa zici si sa faci orice. Desigur ca dupa aceea o sa dai de mari belele.

| AtateaConditii a răspuns:

Trebuie sa ai simtul umorului, eu asa am trecut peste asta. Faceam haz de necaz si incetul cu incetul(adica cum am intrat la liceu)nu mai eram asa timida.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o realitate faptul ca timiditatea reprezinta o bariera psihologica in relationarea interpersonala. Parca ceva te opreste sa te exprimi, sa arati ceea ce esti si sa comunici ceea ce doresti.

De fapt, este o caracteristica ce determina o alaturare intre ceea ce esti si ceea ce nu poti arata ca esti, deoarece reusita de a te prezenta si reprezenta in fata celorlalti, clar, in deplinatatea calitatilor tale (calitati pe care stii ca le ai si pe care le-ai cultivat) este nesatisfacatoare.

Te dezavantajeaza faptul ca esti timida si nu reusesti sa convingi prin exprimarea a ceea ce esti si potentialul pe care il ai?

Primul pas si cel mai important pe care trebuie sa-l parcurgi reprezinta o conditie a reusitei tale: sa-ti doresti din tot sufletul depasirea timiditatii, daca ai ajuns la concluzia ca aceasta te caracterizeaza. Numai in acest fel vei fi pregatita sa urmezi sfaturile de mai jos.

1. Studiaza-ti limbajul corpului, de la privirea ocolita la felul de a te aseza pe marginea scaunului, vocea prea inalta sau prea joasa, tacerea tensionata, mimica si gestica impietrite sau teatrale, pe care cei din jur nu prea "le gusta".

Incearca sa privesti firesc, in ochi, persoanele din fata ta, deoarece acest lucru transmite sinceritate, incredere si, de ce nu, simpatie. Pozitia spatelui tau nu trebuie sa fie decat dreapta si impunatoare, deoarece exprima siguranta si stima de sine. Daca este nevoie sa dai mana cu un partener de afaceri, strangerea de mana nu trebuie sa fie defensiva (moale sau doar schitata), dar nici ofensiva (puternica). Exerseaza cum ar trebui sa procedezi, acasa, cu persoane apropiate tie, care pot si sunt dispuse sa-ti sustina eforturile depuse pentru depasirea timiditatii.

2. Studiaza-ti modul de a comunica verbal, evitand conversatia lacunara, laconica si mai ales tacerea, care este blocajul cel mai frecvent. Incearca sa redai tacerii o incarcatura emotionala, deoarece si aceasta poate fi un mod de comunicare: stimulativa pentru ceilalti printr-o mare putere de a asculta; incruntata, tensionata, agresiva, inhibanta sau autoinhibanta; ironica, dezaprobatoare, dispretuitoare, cu un rol defensiv sau meditativa, filosofica. Renunta la tacerea golita de prea mult sens sau la cea care abunda de sensuri, la tacerea brusca sau prelungita.

3. Abandoneaza-ti felul de a fi singuratic, placerea singuratatii sau teama de oameni. Teama pe care o resimti in mod subconstient este de fapt teama de teama, mai mult imaginara. Incearca sa fii mai indrazneata, sa cauti compania celorlalti, incearca sa-i cunosti si sa-i intelegi. Dezvolta comportamente sociale armonioase si eficiente interpersonal. Gandeste-te ca toti trebuie sa interactionam intr-un fel sau altul, voit sau nu. Lumea este formata din noi toti!
http://www.eva.ro/......-8487.html