Iti trebuie toate mediile generale. Le aduni si le imparti la cate sunt(adica la 4). Apoi iei mediile de la examen le aduni si le imparti la 2.Media generala din clasele 5-8 o aduni cu media de la examene si imparti la 2.
Ex: daca ai din clasa a 5-a pana intr-a 8 media generala 10 faci (10+10+10+10):4=10 (asta este media generala din cls 5-8)
Daca la examenul la matematica ai 8 si la cel de la romana ai 10 faci (8+10):2=9
Si apoi faci media de admitere:[10(media generala) + 9(media de la examene) ]:2 = 9. 50
Si asta e nota ta de admitere la liceu.
Sper ca ai inteles
Faci media aritmetica a mediilor generale din 5-8 =Mg 5-8
Faci media celor dou examene din vara:matematica si romana = Mex.
In final media de admitere Mad=(Mg 5-8 + Mex.)/2 adica media aritmetica intre media 5-8 si media examene. Succes la o medie cat mai mare dupa examene!
Eu din cate stiu se procedeaza in felul urmator, se aduna toate mediile de la toate materiile, inclusiv nota de la purtare, si se imparte la cate materii sunt. Si uite asa iese media, chiar asta am facut de curand. Sper ca ti-am fost de folos.
Asta este media anuala /semestriala... avea nevoie sa afle cum se calculeaza media de admitere la liceu :-P
SaRiNoOtZa întreabă:
Elenastoica9 întreabă: