Cantitatea o alegi tu, adica te orientezi, mai important e sa stii ingredientele. Asadar, ai nevoie de faina, oua, lapte (sau apa minerala), zahar, un pic de sare, poti pune si esente de rom, vanilie chiar si coaja de portocala sau lamaie pentru a da o aroma placuta si un gust minunat. E simplu, nu te complica cu retetele de pe net, gatitul trebuie sa fie si distractiv, daca te distrezi si pui suflet in ceea ce faci, vor iesi nemaipomenite . Eu, de exemplu, incep cu vreo 3-4 oua, (depinde de cantitatea dorita) dupa care pun zaharul, un pic de sare, esente de vanilie si rom, le amestec cu mixerul un pic pana se topeste zaharul si dupa incep sa pun faina + laptele cate putin pana obtin cantitatea dorita. O poti face mai groasa sau mai subtire, daca o vrei mai subtire pui mai mult lapte, daca o vrei mai grosa mai putin lapte , PS.se amesteca compozitia pana la sfarsit cu mixerul pentru a avea niste clatite pufoase. :* Sper ca te-am ajutat. :*
Multumesc :* acum am inteles cum sa fac
Cu placere, ma bucur ca te-am putut ajuta >
Buna!
CLATITE-reteta de baza
100 g de faina, 300 ml de lapte rece, 1 sau 2 oua de gaina, 1 varf de lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 1 lingura de ulei.
Galbenusul se amesteca cu sarea, uleiul, 3-4 linguri de lapte, apoi se adauga faina.Se subtiaza cu restul de lapte, adaugat treptat.Compozitia se face cu 1/2 de ora inainte.Albusurile se bat spuma tare, se pune lingura de zahar, se bate pana se intareste din nou.Se amesteca apoi bine cu compozitia care va deveni spumoasa.
Luam cu polonicul din compozitie si punem in tigaia antiaderenta bine incinsa.Invarti tigaia ca sa se intinda aluatul uniform pe toata tigaia.Pui pe foc, lasi 2-3 minute, sa se rumeneasca putin.Se trece cu lama cutitului pe sub clatita de jur imprejur ca sa se desprinda de tigaie.Cand este gata, o intorci pe partea cealalta, se coace apoi scoti pe o farfurie.Toate se coc in acelasi mod si se suprapun.Clatitele se ung cu dulceata, gem, branza, urda, nutella hmm, dupa dorinta, plac si pofta fiecarui om!
Pofta buna!
Te pup!