anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca oamenii care nu prea au cu ce sa se încreadă și nu sunt atât de deștepți au atata încredere in ei, iar eu care simt ca am totul, pot orice sa realizez, ma fac anumite gânduri, iluzii, inspectez prea mult anumite lucruri și uneori nu am acea încredere totala?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum se face ca oamenii care nu prea au cu ce sa se încreadă și nu sunt atât de deștepți au atata încredere in ei...
Care sunt acei oameni, poți să specifici?
iar eu care simt ca am totul,
Cum simți că ai totul? Ce conține acel tot?
pot orice sa realizez
Ce anume poți să realizezi? Ce conține acel orice?
uneori nu am acea încredere totala?
Spui, uneori? Poți să dai un exemplu concret, ce conține acel uneori? Deci doar uneori nu o ai și alteori o ai?
Dar cum e să te încrezi total în raport cu să te încrezi parțial?

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Când spun ca am tot ma refer la faptul ca de fiecare data am reușit sa trec peste orice provocare pe care viața mi-a pus o la încercare, însă de la o perioada din cauza anumitor gânduri sau convingeri care s au plasat in subconștient, simt ca nu mai am acea încredere in mine și nu pot fi eu insumi când apar acele gânduri și simt ca e greu sa scap de ele, Menționez ca nu ma reprezintă, doar apar involuntar …și ma face sa nu fiu eu insumi

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Și când spun ca am tot mai spun și faptul ca am toate calitatile necesare ca sa reușesc in tot ceea ce mi propun, dar nu reușesc uneori sa ma văd la adevarata mea valoare, tot din cauza iluziilor

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

De fiecare data am reușit sa trec peste orice provocare pe care viața mi-a pus o la încercare. Asta este minunat. Doar că se întâmplă ceva, cel puțin așa spun unii. Că din eșecuri învățăm mai mult decât din succese.

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca Zeita Ratiunii a pus stapanire pe tine. Ratiunea cand pune stapanire pe tine te face sa traiesti in afara, iar tu sa te pierzi...
Nietzsche a criticat aceasta zeita. Vezi cum Faust este luat in ras din cauza intelectului(creativitatii, imaginatiei, filozofiei, etc.) In cazul acesta trebuie sa dispretuiesti platonismul si sa imbratisezi mai mult pe Aristotel.
Sfatul meu sa te bazezi mai mult pe CREDINTA. Credinta iti cere consimtamant......ratiunea nu, iti deviaza protagonismul. Vei incepe sa traiesti conditionata de obiect si in iluzii.
Noi crestinii pentru a avea viziunea lui Dumnezeu trebuie sa ne purificam(teologie negativa) de toate ideile si senzatiile. Nu ne bazam pe ratiune ci suntem mai pragmatici si etici. Ti-am facut idea, insa sa stii ca este adevarat.