Se pune in ibric apa, se pune ibricul la foc mic. Dupa doua minute si jumatate se pun cate doua lingurite si un sfert de cafea la fiecare 175 ml apa. Focul poate creste un pic acum. Se invarte energic continutul din ibric vreme de 30 secunde. Se face o mica pauza. Dupa 30 secunde, se reia invartitul continutul din ibric, in ambele sensuri (orar si trigonometric), favorizand inmultirea caimacului. Catre sfarsitul fierberii, se adauga, opțional, un varf de cutit de cacao, se amesteca din nou. Cand cafeaua da in foc, se recupereaza cu repeziciune caimac din ibric si se repartizeaza cat se poate de egal in cesti. Cafeaua se stropeste cu cateva picaturi de apa rece, apoi ibricul se lasa pe masa de la bucatarie pentru linistire. Dupa minim 10 minute se toarna in cesti atent, cu grija sa nu se scape prea mult zat, peste caimacul existent. Se pune langa cesti indulcitorul preferat.
Să ai o zi frumoasă și cu zâmbet!
Buna
eu fac asa:
pun in ibric 250 ml apa dupa 2 lingurite de cafea si 2 lingurite de zahar.
pun ibricul la foc mic si amestec putin la inceput dupa las sa fiarba...Gata!
anonim_4396 întreabă:
poiuytrew întreabă: