Iti iei prafuri de inghetata de la magazin si lapte si citesti instructiunile de pe plic ca scrie destul de clar.Eu zic ca ar fi mai simplu sa mergi cu banutu in mana la magazin sa cumperi inghetata gata facuta.
Fara conservanti si alte tampenii te duci fr la piata iei un kg din fr tale pref le pisezi bine le bati acolo k mixeru k telu k blenderu k ce vre si le pui in castron pahare ce vrei u le lasi in congelator mama si ce buna iasaa sa pui si zahar daca vrei dp gust ia sa incerci k e mai buna decat aia la plic
Andreea03 a răspuns:
Poate... depinde de care k eu dn aia la plic nu fac ...nu... facem de la zero aman2oi :*
Inghetata de capsuni : - Ingrediente
500 g smantana
2 pahare de capsuni
2 pahare de zahar
3 albusuri de ou
Mod de preparare
Se sfarama fructele si se amesteca cu zaharul;
Se amesteca apoi cu mixerul cu albusurile pana cand se obtine o spuma tare;
Se amesteca cu smantana batuta si se da la congelator. ( 8 portii )
Ingrediente
350 gr fructe congelate (am folosit zmeura)
170 gr lapte condensat
Preparare
1. E de preferat sa folositi fructe zemoase, in special fructe de padure (zmeura, mure, fragute).
2. Se pune totul intr-un robot si se mixeaza cca 1 minut. Se poate servi imediat sau o puteti pastra cca 30 minute la congelator.
3. Pe termen lung, o pastrati in congelator in bolul robotului la care lasati si lama si cand doritit sa serviti, o scoateti din congelator, o lasati 10 minute la temperatura camerei si apoi o mixati rapid cateva secunde. Apoi se poate servi.
Inghetata de vanilie
Ingrediente: 475 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie, 6 galbenusuri, 100 gr zahar tos, 225 ml frisca lichida
Mod de preparare: Se incazeste intr-o cratita laptele amestecat cu esenta de vanilie. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza laptele amestecat cu vanilie. Se pune pe foc si se amesteca compozitia cu o lingura de lemn pana compozitia se ingroasa usor (sa nu fiarba crema ca se taie). Se ia de pe foc crema se toarna intr-un vas rece si se acopera cu hartie pergament ca sa nu faca pojghita. Se lasa sa se raceasca. Se pune in congelator pentru 2 ore. Intre timp se bate frisca. Crema racita si inghetata si se mixeaza pentru a se sparge cristalele de gheata dupa care se adauga frisca batuta. Se amesteca usor, se pune int-un vas, se inchide cu capac si se da la congelator pentru 3 ore, pana se intareste bine.
Varianta: cand de incorporeaza frisca se adauga ciocolata rasa si alune prajite. Se poate servi in cupe mari peste salata de fructe.
Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250 gr iaurt, 1/2 kg fructe la alegere(capsuni, fragute, zmeura)2 linguri de miere, o lamaie stoarsa de suc si 200 gr smantana
Mod de preparare:
Toate se pun intr-un castron si se mixseaza.Se pun in cutii de inghetata si se lasa in congelator 1 ora dupa care se scoate si se mai amesteca odata apoi se lasa 3 ore sa stea in congelator
Inghetata de cacao
Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
Inghetata cu ciocolata
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Inghetata de visine
Ingrediente:
- visine 500 gr.
- lapte 750 ml
- zahar tos 300 gr.
Modul de preparare:
Spalati visinele, curatati-le de samburi si codite si pasati-le prin sita. Fierbeti samburii zdrobiti in piulita impreuna cu laptele si zaharul 5 min, amestecind continuu. Luati compozitia de pe foc, strecurati-o si amestecati-o cu fructele pasate. Turnati compozitia intr-o caseta si bagati-o la rece.
Inghetata de piersici
Ingrediente:
- jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
- patru lingurite de faina
- lapte jumatate de L
- zahar tos 150 gr.
- esenta de lamaie
- vanilie
Modul de preparare:
Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider.
Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata.
Se ia cel putin 3 oua.Se amesteca albusul intr-un vas si galbenusul in altul. Dupa eceea se pune spuma (albusul) intr-un vas cu galbenusul si se amesteca. Pui aroma eleasa, lape (iaurt) esenta de rom, zahar si apoi o bagi la congelator.
INDICATIE: INCEARCA SA PUI 5 GALBENUSURI SI 4 ALBUSURI SAU 3 GALBENUSURI SI 2 ALBUSURI SAU 7 GALBENUSURI SI 6 ALBUSURI etc.
La inceput (cand faci 1 oara inghetata ) pune doar 3 albusuri si 2 galbenusuri.La sfarsit o pui intr-o caserola (vas din plastic, ori de la inchetata etc.) si o bagi la congelator cel putin 4 ore si jumatate. In loc de lapte pune iaurt, dar nu mult.
darkberrry întreabă:
Ellena_Bianca_2000 întreabă: