Seven card stud este cea mai populara varianta de poker stud si se joaca intre doi pana la opt jucatori. Fiecarui jucator i se impart in total sapte carti, trei din ele cu fata in jos, iar celelalte patru cu fata in sus.
Scopul
De a face cea mai buna formatia de cinci carti folosind orice combinatie a celor sapte carti ce ti s-au impartit.
Pariurile Fortate
Ante-ul
Seven card stud se joaca in mod normal cu un ante care este de circa 1/5 din marimea mizei de la limita inferioara. Fiecare jucator trebuie sa puna o miza ante inaintea inceperii mainii. Ante-le nu se ia in calcul la mizarile viitoare.
Bring-inul
Dupa impartirea initiala a cartilor, cand toti jucatorii au cate 1 carte descoperita, persoana cu cea mai mica carte trebuie sa puna miza „bring in", ceea ce inseamna ca trebuie sa puna in pot 1/2 din cuantumul mizei de la limita inferioara. Daca doi sau mai multi jucatori au aceeasi cea mai mica carte, cel mai apropiat din stanga dealerului trebuie sa puna miza bring-in. Aceasta mizare conteaza ca mizarea ta din prima runda, atata vreme cat nimeni nu pluseaza, nu va trebui sa mai pui alti bani in pot pentru a vedea cartea urmatoare.
Rundele de pariere
Sunt cinci runde de pariere. Intr-un seven card stud cu limita fixa, toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale fie cu suma mizei de la limita inferioara, fie cu suma mizei limitei superioare, in functie de ce runda este. In primele doua runde, toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita inferioara. In rundele a treia, a patra si a cincea, toate mizarile trebuie sa fie egale cu suma mizei limitei superioare. Daca, de exemplu, joci 3-6$ seven card stud, toate mizarile din primele doua runde vor fi cu cresteri de cate 3$, iar toate mizarile din ultimele trei runde vor fi cu cresteri de cate 6 $. Sunt permise maxim 3 plusari de fiecare runda de mizare.
Cartea a 3-a (3rd street) - Fiecarui jucator i se impart doua carti cu fata in jos, urmate de o alta carte cu fata in sus. Jucatorul cu cea mai mica carte trebuie sa puna miza bring-in, mizand 1/2 din miza de la limita inferioara. El poate alege sa pluseze mizand intreaga miza de la limita inferioara. Jocul continua in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei, fiecare jucator optand sa dea pas, call, sau sa pluseze. Toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita inferioara.
Cartea a 4-a (4th street) - Fiecarui jucator i se imparte o a patra carte cu fata in sus. Jucatorul cu formatia cu cele mai mari carti (la acel moment, cea mai mare posibila ar fi o pereche de asi) este primul la rand. El poate opta sa renunte la carti, sa dea pas, sau sa mizeze. Daca doi sau mai multi jucatori se afla la egalitate la formatia de carti cea mai mare, cel mai apropiat din stanga dealerului va fi primul la rand. Jocul continua in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei, ca mai inainte. Daca un jucator arata o pereche la acest moment, atunci el si toti ceilalti jucatori au optiunea de a pune fie cuantumul mizei de la limita inferioara, fie cuantumul mizei de la limita superioara. Altfel, toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita inferioara.
Cartea a 5-a (5th street) - Fiecarui jucator i se imparte o a cincea carte cu fata in sus. Jocul continua ca in runda anterioara, cea mai mare formatie de carti mizand prima, doar ca acum toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita superioara.
Cartea a 6-a (6th street) - Fiecarui jucator i se imparte o a sasea carte cu fata in sus. Jocul continua ca in runda anterioara. Toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita superioara.
Cartea a 7-a (7th street) - Fiecarui jucator i se imparte o a saptea si ultima carte cu fata in jos. Jocul continua ca in runda anterioara. Toate mizarile si plusarile trebuie sa fie egale cu suma mizei de la limita superioara. In cazul rar ca toti cei opt jucatori raman in mana la acest moment, nu vor fi carti suficiente pentru ca fiecare jucator sa mai primeasca inca una. Daca se intampla acest lucru, in loc ca fiecare jucator sa primeasca cate o carte cu fata in jos, se pune o singura carte la centrul mesei cu fata in sus, pe care oricare jucator este liber sa o foloseasca ca sa faca cea mai buna formatia de 5 carti.
Showdown-ul - Oricine nu a renuntat la mana dupa ultima runda de mizare, va avea acum optiunea de a-si arata formatia de carti, in speranta luarii potului. Persoana care a mizat ultima este prima care isi arata formatia sa de carti, si apoi se continua in sensul acelor de ceasornic de acolo, fiecare jucator ramas alegand fie sa-si arate formatia de carti, fie sa o dea la muck. De multe ori un jucator va arunca in muck formatia sa de carti, daca nu poate castiga potul si nu vrea ca adversarii sai sa vada ce a jucat.
Depinde ce poker vrei sa inveti.
1. se impart cate 5 carti. deschide cel care are mai mult de o perechie de asi(inclusiv). Pastrezi ce-ti trebuie si decartezi (pui jos) cea ce crezi ca nu ai nevoie (poti decarta maxim 5). Iei din teanc cate carti ai dat jos. Apoi se arata cartile si vezi daca ai avut noroc.:)
2.cel care se joaca la casinouri. Se impart 2 carti la fiecare si se intorc 3 pe masa cu fata in sus, apoi se pariaza. se intorc inca 2 din pachet si vezi daca poti face perechi cu ce ai in mana si cu acestea de jos. Fiecare jucator poate folosi fiecare carte de jos.
-eu astea le stiu-
Uite aici care sunt cele mai bune si mai proaste maini: http://www.poker-terminal.com/ro/pokerhands.html
...Funda?
Depinde sunt mai multe tipuri de poker ( hold'em,poker romanesc, omaha, 7 card stud, bagugi etc )
in cele mai multe cazuri in jocurile de poker trebuie sa ai o mana buna
O sa iti fac o ierarhie
1 chinta roiala (cand faci 5 carti consecutive de aceaiasi culoare ) exemple 5, 6, 7,8,9 toate de acelasi fel (romb/frunza/inima/terfla)
2 careu (atunci cand ai 4 carti la fel) exemplu 5 5 5 5
3 full house ( atunci cand ai o pereche exemplu 6 6 si cui(e carti la fel ) exemplu 4 4 4) atunci cand ai asa ceva in mana ai ful de 4 cu 6
4 culoare(cand ai 5 carti de aceiasi culoare)
5 chinta ( 3 4 5 6 7)
6 cui (3 carti la fel exemplu A A A )
2 perechi ( 2 2, 4 4 )
pereche (9 9)
sper ca ai inteles...
sunt si jocuri in care nu terbuie sa faci asa ceva exemplu badugi acolo e alta mancare de peste
Cred ca pe site-ul asta explica cel mai bine.
http://cumsejoacapoker.com/cele-10-maini-la-poker/
ale0409 întreabă: