| мιcнєℓℓє a întrebat:

Cum se numeste fructul acela in forma de stea? Fundita!happy

Răspuns Câştigător
| MouSSEauChoColat a răspuns:

Salut!
Denumirea lui stiintifica e Carambola Averrhoa, dar in engleza i se spune chiar Star Fruit: http://www.gradinamea.ro/Fructul_stea_7172_545_1.html

6 răspunsuri:
| Youcandoit a răspuns:

Chiar asa fructul stea sau carambola averrhoahappy

Răspuns utilizator avertizat
| Unbelievable a răspuns:

Bună. Cred că este carambola, dar are formă de stea doar când se taie.

| LauraLauraAlexandra a răspuns:

Carambola Averrhoa sau Star Fruit este un fruct aromat din familia Oxalidaceae. Se crede ca isi are originile in Sri Lanka si Moluccas, dar a fost cultivat timp de mai multe secole in Asia de Sud-Est si in Malaezia.

Aroma sa porneste de la foarte acru, la usor dulce si are gustul unei mixturi intre mere, ananas si kiwi.

Daca este taiat in felii printr-o sectionare transversala, acest fruct are forma unei stele.

Copacul Carambola are o crestere rapida, un trunchi scurt, este multi-ramificat, stufos, cu o coroana ce ajunge la 20-30 cm inaltime, avand totodata si aceeasi latime.

Ca si conditii de crestere, acesta trebuie sa aiba un sol bogat in lut, necesita de asemenea si un drenaj bun, neputand sa se dezvolte in zone cu precipitatii foarte bogate. Se adapteaza la tropicul cald si umed, dar poate suporta si un ger usor.

Are o toleranta medie la seceta si creste armonios daca are parte de mult soare.

Frunzele sale sunt foioase si cresc in spirala.

Fructele sunt suculente, crocante, cu pulpa galbena cand sunt coapte, iar coaja are o culoare galbena spre portocaliu.

Carambola este o sursa bogata de vitamina C, iar 50 de grame din acest fruct contin o cantitate echitabila de vitamina B si vitamina A.

Este, de asemenea, si o sursa buna de fibre alimentare si de aceea poate contribui la reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Persoanele care au probleme renale trebuie sa evite consumul acestui fruct deoarece in componenta lui este prezent acidul oxalic.

Fructele stea sunt si o sursa bogata de antioxidanti.

Proaspete sunt folosite pentru consum, in salate si bauturi. Pot fi utilizate si pe post de ornament.

Întrebări similare