Ca să te descarci este nevoie să interacționezi, să ai contact social efectiv. Emoțiile sunt e-moții, adică ceva care te pun în mișcare. Te pun în mișcare ca să interacționezi cu alții, ca prin transmiterea emoției către ei, să îi pui și pe ei în mișcare. Din acceastă mișcare împreună, ceva se schimbă în viața ta și în viața lor. Numai așa te descarci.
O să dau un exemplu tragic și negativ ca să înțelegi. Asta se întâmplă mai des în USA, unde există tradiția și practica socială ca să deții arme de foc pentru apărare. Astfel cam toată lumea are, posedă. Se mai întâmplă ca unii să facă așa. Acumulează tensiuni. ură. datorită izolării. Se consideră nedreptățit. Începe sa acuze societate întreagă ca vinovată de nefericirea. insuccesul lui. Cum se descarcă. Alege de exemplu să se înarmeze, și cu muniție multă trage în mulțimea de la un spectacol de muzică ușoară. Face asta până este neutralizat, arestat șau omorât pe loc. Ce face. în fond și la urma urmei? Se descarcă.
Astfel, descărcarea este importantă. Am dat acest exemplu doar ca să înțelegi, nu ca o sugestie să faci și tu la fel.
Fiecare e diferit.Eu ca sa ma descarc, scriu versuri, fac sport sau ascult muzica. Orice om are nevoie de un fel de a se exprima.
Ceea ce faci in lumea exterioara e o expresie a ce simti tu in interior.
Dar daca esti demotivat sau cu moralul la pamant, iti recomand din suflet sa iti iei o carte de rugaciuni si sa te rogi in intimitatea ta, nu trebuie neaparat sa te duci la biserica ca sunt multi oameni si nu poti sa te concentrezi, dar cand esti singur tu cu tine, roaga-te, ca si cum ai vorbi cu creatorul tau, spune-i ce te apasa, ce simti si roaga-te sa te lumineze.
Pe mine m-a ajutat mult sa trec peste momentele de stres, frica, suparari sau agitatie.
Deci nimic altceva nu a functionat, pentru mine, personalpe termen lung precum rugaciunea spusa in liniste departe de orice influenta negativa, departe de toata galagia asta lumeasca.
Muzica asculta muzică sau alerga prin parc fa mișcare sau mergi la un loc de muncă Ți-am dar doar niște exemple nu știu sigur dacă vor funcționa la tine
Ai nevoie de cineva caruia sa ii spui probeleme si frustrarile pe care le ai. Asta e tot. Viata nu este despre noi in mare parte, ci despre persoanele pe care le cunoastem in ea.Inainte sa adormi noaptea nu te gandesti la persoana ta,te gandesti la oamenii pe care i-ai cunoscut pe parcurs,pe ei ii ai in gand,nu pe tine (in mare parte),desi asta e un adevar care nu este bine inghitit de multa lume.
Iti dau un sfat din experienta mea persoanala,nu te exterioriza oricui,se intampla sa vorbesti cateva zile cu o persoana noua,sa crezi in avantul de la inceput ca ai cui sa te plangi si sa ii spui lucruri personale,traume si chiar secrete,si apoi se opreste totul, nu va mai scrieti si o sa traiesti cu frustrarea ca o persoana necunoscuta iti stie secretele. Iesi mai mult din casa, vorbeste cu multa lume sa vezi cam ce fel de persoane iti plac, in cine sa iti pui increderea si in cine nu si sa te descoperi pe tine mai mult. E 2021, avem atatea platforme,profita de lucrul asta,cunoaste oameni,fa ceva. Daca te plangi nu te ajuta cu nimic, fa ceva, ca altfel o sa traiesti toata viata cu frustrarile si gandurile in cap. Si ca sa iti raspund direct la intrebare, DOAR FA-O, gaseste o persoana in care sa ai incredere si spune-i ce ai pe suflet! Just do it!