Nu cred ca se pune problema de rautate, ci de siguranta de sine. Daca esti sigur pe tine, poti implini multe lucruri. Sa fii "rau" cred ca e o chestie care pana la urma se intoarce de unde a plecat, are si universul regulile sale de echilibru si armonie. Daca lucrezi in lumea afacerilor si esti prea preocupat de bani/putere, pierzi contactul cu tine insuti si te dezechilibrezi. Cat despre cei apropiati si egoisti, gandeste-te ca au si ei nevoile lor si intoteauna nevoile personale sunt mai importante decat nevoile celorlalti, asa cum este si normal (exceptie face relatia mama-copil, pana ce copilul este capabil sa se ocupe singur de nevoile lui). Asa ca, bazeaza-te pe tine intai si apoi pe sprijinul altora, in limitele in care acestia sunt dispusi sa ti-l ofere. Nu datorezi nimic nimanui si nimeni nu iti datoreaza nimic.
Nu trebuie sa fim rai, trebuie doar sa fim egoisti cand vine vorba de noi.Sa nu ne mai intereseze de persoana de langa noi, sa luptam pentru ceea ce ne dorim si sa nu punem la suflet toate rautatile spuse de oameni! Sa nu ne pese de nimeni si de nimic! Si sa fim ambitiosi!
Stiu ca sunt cam greu de indeplinit cerintele astea. dar acum asta e.
by daii
Sa te muti in Germania, Spania... Mentalitatea romanului nu o poti schimba... Daca nu ne respectam pe noi si pe cei din jur aia de la putere de ce sa ne respecte?
Din pacate ziua de astazi este ca o jungla. Poti supravietui si daca nu esti rau, dar foarte greu, din pacate. Daca esti pitipoanca/cocalar si rau, atunci poti supravietui fara griji, dar este trist ca asa se intampla.In Romania se intampla mai mult chestia asta, in Austria, Ungaria, Germania nu prea o sa gasesti de-astea...Trist,dar adevarat ca Romania s-a transformat intr-o junglaInvatamantul nu mai este ca acum 10-20 de ani, care era printre cele mai bune...Romania este de ***, scuzati-mi expresia dar asa este acum, avem un invatamant de..., presedinte de... si guvern de..., acum toate se fac pe pile.Trist!
Criticule, as vrea eu da inca nu pot...si ce crezi ca in alta tara e mai bine? tot oameni sunt...rautatea e pretutindeni...nu poti fugi de ea...trebuie sa o accepti...intrebarea mea era daca sa fii bun sau rau in ziua de azi? ca bun am vazut ca nu se merita sa fii, deoarece tot tu o iei in 'bot'.
Pentru ca pe fiecare la radul nostru ne-a dezemagit cineva...noi de ce nu am face-o? asa gandesc majoritatea oamenilor... daca la alti nu le pasa de mine... mie de ce sa imi pese de ei
Si in alte tari st persoane rele...nu stiu.eu deocamdata nu st asa... ignor persoanele l care st "alergica"
Draga mea, dupa cum a zis si @kratos, suntem inspate rau cu mentalitatea celor din afara.
Nu zic ca suntem prosti...ca tot roman sunt si eu, dar, e mult mult mai bine in afara...
Dupa ce termini scoala... fugi
Si ca sa raspund si la intrebarea ta, trebuie sa stii cand sa fii rau si cand sa fii bun.