Bichonul maltez are nevoie de plimbări zilnice, iar joaca poate înlocui exercițiile însă nu poate înlocui plimbările. Cățelușii care nu au parte de plimbări zilnice pot dezvolta probleme de comportament. Bichonul maltez se bucură să zburde liber într-o zonă sigură, poate fi o curte împrejmuită. Rămâne jucăuș până la o vârstă înaintată și este foarte activ în casă.
O pieptănare și periere zilnică a bichonului maltez este importantă, însă fii delicat cu blana lui mătăsoasă. Curăță-i zilnic ochii și barba pentru a preveni murdărirea. Fă-i baie sau folosește un șampon uscat în mod regulat, asigură-te că e complet uscat și cald. Curăță-i urechile și îndepărtează părul care a crescut în canalul auditiv. Ochii trebuie verificați și curățați în mod regulat. Părul din vârful capului este tăiat de obicei, pentru a nu-i intra în ochi, iar unii stăpâni optează pentru a-l prinde. Bichonul maltez năpârlește foarte puțin sau deloc și e foarte potrivit pentru persoanele alergice. Spală-l pe dinți cel puțin o dată pe săptămână. Dacă nu este obișnuit cu această procedură poți începe prin a pune puțină mâncare pentru câini pe deget, apoi folosești degetul pentru a-i curăța dantura. După ce Bishonul maltez se obișnuiește cu această procedură, poți introduce pasta de dinți, însă una destinată câinilor. Unghiile Bichonului maltez ar trebui scurtate la fiecare 2 săptămâni, în cazul în care are o suprafață dura din beton pe care să alerge, acestea se vor scurta singure.
O dieta potrivită este esențială pentru ca Bichonul maltez să arate bine. O dietă nepotrivită poate cauza îngălbenirea blănii. Cea mai bună hrană este cea formată din pește de apă sărată, păsări de curte, miel, orez brun, avocado și grâu; hrănește-l de două ori pe zi.
Vara ii tunzi parul mai scurt cu aparatul! ii faci baie. regulat... trebuie sa-l tratezi ca pe un membru al familiei.
In fiecare zi trebuie sa il plimbi, cel putin seara. daca poti si dimineata sa faca pipi afara. iubeste sa se plimbe! nu-l lasa sa se plictiseasca.