| CelCareRamaneInUrma a întrebat:

Cum v-ati descurca cu moartea unei persoane dragi? Am avut 12 ani cand a murit bunicul meu si cred ca am avut un soc atunci pentru ca nici macar n-am plans dar eram extrem de trist.Nici macar n-am putut sa intru sa-l vad in sicriu, l-am vazut cand l-au scos afara.Ma gandeam zilele astea cum ar fi sa primesc un telefon sa aud ca cineva foarte drag mie are leucemie sau ceva la fel de grav.Ma gandesc ca sunt la munca de exemplu si aud ca a murit persoana respectiva si cel mai terifiant e ca treaba asta o sa se intample mai devreme sau mai tarziu.Ma sperie gandul asta rau de tot si nici nu prea mai pot sa ma concentrez in ultima vreme

4 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

Buncii-morti
Tata-mort
Unchiul ( care a fost in tata pentru mine) - mort.
Ca barbat trebuie sa accepti si sa suferi in tacere. Tine minte! Nimanui nu-i pasa de tine sau de suferinta ta, deoarece ca barbat nu ai nici o valoare pentru pentru societate. Rolul tau este de a fii util si dispensabil. Atat! Mergi sau mori! Fara mila, fara regrete, fara lacrimi in public.

| Rayyy2005 a răspuns:

Încearca sa te obisnuiesti cu ideea ca moartea e inevitabilă și gandeste te ca acea persoană e bine acolo unde este...

| Furnicuta000 a răspuns:

Din pacate toti o sa trecem prin asta.
Eu mai am doar o bunica in viata. Primul meu bunic a murit cand eram mica si nu prea realizam ce se intampla.
Bunica si bunicul au murit cand deja eram adult si am suferit cateva zile, am plans, dar odata cu trecerea timpului se sterge si suferinta, nu uiti dar nu mai e dorul asa mare. Si asta e un mecanism natural de aparare al organismului pentru a ne proteja pentru ca daca ne-ar durea sufletul asa tare am putea chiar muri. Ai auzit de sindromul inimii frante. Se spune ca cea mai mare durere e ca un parinte sa-si piarda un copil, la rudele mai in varsta oarecum te astepti sa vina ziua dar se intelege de ce e durerea mai mare cand e vorba de un copil.
Pe scurt, exista un singur remediu: timpul. Amintirile raman oricum si iti vei aduce aminte de momentele frumoase cu ei, asa e viata

| 1onur a răspuns:

Dumnezeul săi odihnească în pace pe bunici mei. Nu i-am vazut niciodată dar am poze cu ei și din partea mamei și din partea tatălui meu. Apar în pozele cu ei când eram doar un băiețel.