| Beebeeee a întrebat:

Daca am 16 ani (17 fara cateva luni) imi pot lua servici? Sau ma pot muta singura? URGENT, FUNDA!

6 răspunsuri:
| LifeIsColour a răspuns:

Buna,nu stiu sigur in legatura cu mutatul, cred ca ai nevoie de acordul parintilor si sa mai stai cu cineva, eventual o prietena. Spun ca ai nevoie de acordul parintilor pentru ca asa mi se pare corect, sa le ceri parerea, asta in cazul in care aveti o relatie apropiata si va intelegeti destul de bine.Cat despre serviciu, da, poti sa lucrezi, o colega de-a mea are 15 ani si vrea sa se angajeze la vara la Mc donald's, a vorbit cu manager-ul si i-a oferit informatii in legatura cu salariul, program si asa mai departe.Asa si tu,poti lucra, trebuie sa iti aduci CV-ul, chiar daca nu ai experienta, important este sa iti doresti sa inveti ceva nou, sa "furi meserie" de la colegii tai si sa respecti programul.Pa-pahappy

| Lariiiiiiii a răspuns:

Nu te poţi muta singur până la 18 ani, dar job-uri există pentru vârsta ta de exemplu să te faci chelner la un restaurant, să serveşti băuturi.

| Lariiiiiiii a răspuns:

Hei din nou păi da există servicii
Prin orasele mari Mac Donald's angajeaza persoane peste 16 ani, posibil si alte fast-fooduri. Impartit materiale publicitare pe la firmele de publicitate, la restaurante să fii un chelner, de asemnea ai putea să vinzi îngheţată la cornet.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De lucrat poti lucra maxim 6 ore si cu acordul parintilor. De mutat te poti muta, asta daca nu te aduc parintii cu forta acasa, unde si cum te intretii e doar treaba ta. Acum esti doar un copil dezorientat care crede ca face rahatul praf. Chiar iti recomand sa stai 2 luni singura sa vezi cum fugi repede acasa

| pietrean a răspuns:

Da,te poti angaja cu carte de munca, dar, in contract, se stipuleaza ca durata de lucru, de maxim 6 ore/zi(fiind inca minor), cu salariul ca pentru 8 pre/zi. legea 53, art.112, pc.(2).
Daca lucrezi la "negru" si te prind cei de la Fortele de Munca,o incurci si tu si angajatorul.
Sa vad cine te angajeaza cu CARTE DE MUNCA,in asa conditii!
Da, te poti muta singura, dar cu chirie, sau daca cineva te primeste si fara, adica nu poti avea propriul tau apartament.