anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am avut o tentativa de suicid in trecut, este notata undeva treaba asta? O sa imi afecteze in vreun fel cariera sau posibilitatea de angajare?

8 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Dacă medicul de familie ti-a dat trimitere la psihiatru, iar psihiatrul ti-a pus diagnostic și ti-a și dat rețeta pentru depresie sau alte afecțiuni psihice, da, apare in fisa ta medicală. Altfel nu.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca este notata, in istoricul medical de la medicul tau, sau la spitalul unde ai ajuns dupa acel incident.
Te poate afecta doar daca vei vrea sa faci o scoala, sau sa ai o profesie unde se cere test psihologic, pentru ca, atunci se va verifica istorul tau medical, afland de sinucidere si de instabilitatea ta psihica, neputand sa iei decizii care poti afecta viata oamenilor din subordine. Ma refer la joburile din armata, politie, jandarmerie samd.

| BlackRaven45 a răspuns (pentru Violleta2022):

Chiar si daca a fost acum mult timp? Adica intre timp daca ti-ai revenit nu ar trebui sa fie probleme, nu?

| Violleta2022 a răspuns (pentru BlackRaven45):

Tu nu stii ce inseamna istoric nu?
Ca este inscrisa in dosarul tau si sta acolo pana la moarte!
Face parte din tine, din bolile avute.

| SilentRain a răspuns:

Nu

| aXy99 a răspuns:

Chiar de ar fi notata undeva (desi nu imi dau seama cum s-ar intampla asa ceva, doar daca nu ai vrut sa te arunci de pe acoperis si a venit politia, mass-media etc) nu cred ca reprezinta un impediment pentru o posibila angajare.

| BlackRaven45 a răspuns (pentru aXy99):

A fost implicata si politia si protectia copilului. Oamenii de pe ambulanta au anuntat. Din cate am inteles sunt obligati sa o faca atunci cand au un astfel de caz.

| smihai23 a răspuns:

Presupun că dacă a fost ceva public și a fost nevoie de poliție, pompieri, etc., cred că da. Nu cred că n-au scris ei pe o foaie undeva că ai vrut să te sinucizi. În cazul în care ai incercat în pod la tine acasă fără ca cineva să știe, nu cred.