| Ingerash_9146 a întrebat:

Daca am un fel de herpes genital si ma dau cu FLUOCINOLON N e la fel ca aciclovir?
Am nevoie de raspunsuri urgent! dau fundita.SI fara rasp de genu` du-te la ginecog.

2 răspunsuri:
| Paris a răspuns:

Pai tu nu vrei ma papusica sa primesti raspunsuri gen "Du-te la ginecolog", dar asta este cel mai bun sfat pe caere ti-l poate da un om normal. Fluocinolon folosea bunicul meu pentru afectiuni minore, stiu ca imi dadea cand ma loveam sau cadeam. iar aciclovir, mi-au dat la farmacie dar pentru herpes in zona buzelor. Imi pare rau ca nu iti pot da un sfat mai folositor decat cel cu ginecologul. te pup

| ILikeToKnow a răspuns:

Aciclovir
Propietati
Agent antiviral fata de virusurile Herpes simplex tip I si II si virusul Varicella zoster; impiedica replicarea virusurilor prin inhibarea ADN-polimerazei specifice si consecutiv a sintezei de ADN viral.

FLUOCINOLON N
Proprietati: Fluocinolonul acetonid este un corticoid sintetic de uz exclusiv topic, caracterizat prin: actiunea sa specifica in anumite procese inflamatorii (ex., in hipersensibilitatea de contact) si contra efectului pruriginos care le insoteste; actiunea inhibitoare a multiplicarii celulare si a procesului de sinteza in derm si epiderm; efectul vasoconstrictor (antiexsudativ). In preparat corticoidul este principiul activ esential. Antibioticul trateaza o infectie asociata, dar nu are indicatii in prevenirea sa. Este un bactericid din familia aminoglicozidelor cu spectru larg, eficace fata de multe bacterii patogene pentru piele (mai ales stafilococi si bacili gramnegativi). Superioritatea acestei asocieri fata de corticoterapia locala izolata s-a evidentiat doar pentru primele zile de tratament, cand populatia microbiana (in special stafilococii) este numeroasa. Baza de unguent are proprietati emoliente si lubrifiante, reducand uscaciunea tegumentelor si durerile provocate de fisurile cutanate. Puterea ocluziva a vaselinei asigura un contact prelungit al principiului activ cu leziunile.

Tratament

Nu exista nici un fel de tratament care sa duca la vindecarea definitiva - infectia herpetica este incurabila - singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra leziunilor (veziculelor) in momentele de puseu.
Tratamentul antiviral este oral, sub forma pastile sau extern, prin folosirea unui unguent si actioneaza pentru controlul mai bun al situatiilor de eruptie, reducand gravitatea, sau pentru reducerea duratei, intensitatii si a frecventei acestora.

Daca citesti proprietatile celor 2 unguente iti poti da seama ca e o diferenta intre ele. Cred ca Fluocinolon N este destinat unei game mai largi de bacterii iar Aciclovir este destinat virusurile Herpes simplex tip I si II si virusul Varicella zoster in special. Sper ca te-am ajutat. Sper sa iti fie bine.Sanatate si Sarbatori Fericite!