Ceva la ce mă pricep, iar la restul doar lucruri elementare. Nu înţeleg la ce'mi va folosi mie în viitor să ştiu formulele de geometrie sau alte chestii lipsite de sens. Baza, după părerea mea, ar trebui să fie pe limba română în primul rând, pentru că e limba noastră şi sunt mulţi care nu ştiu să scrie corect sau au deficienţe în a citi. Apoi, ar trebui studiate şi limbile acestea de circulaţie internaţională, pentru că ne vor folosi în cazul în care am ajunge să lucrăm sau într'o excursie prin alte ţări. Normal, nici matematica nu strică, însă dacă un elev chiar nu are nici o treabă cu ea şi nu o înţelege, e practic obligat să o studieze în profunzime şi mai şi dă examen/BAC din ea. Mi'ar mai plăcea să se introducă studierea unui instrument muzical, deoarece mulţi tineri au talent, însă nu au posibilitatea să îl pună în valoare.
Sunt la liceu, iar profilul pe care mi l-am ales cuprinde, in mare parte, materiile care imi plac cel mai mult si la care ma pricep. Insa daca ar fi sa imi aleg doar materiile preferate, acestea ar fi: engleza, arte (desen, pictura etc.), istorie, geografie, germana, filosofie, romana (literatura si diverse notiuni de gramatica si ortografie) si istoria religiilor (nu exista o ora cu denumirea asta in orar, insa mi s-ar parea normal sa se studieze toate religiile, nu doar cea majoritara, plus alte teme si aspecte din viata curenta, discutate din punct de vedere spiritual, moral etc.). Cam asta ar fi.
Pentru mine difera ceea ce-mi place de ceea ce-mi foloseste:
-mi-ar place sa invat la romana, psihologie, geografie, engleza (cu toate ca stiu deja).
-utila mi se pare fizica (stiu ca e groaznica, dar unele legi iti pot salva viata), geografia, chimia, engleza, matematica (iti face ordine in gandire) si biologia.
AvalohAlyn întreabă: