Nu.fiecare are un organism diferit.la unele fete le vine mai devreme, iar la unele le vine mai tarziu.
Raspunsul este categoric Nu. Dezvoltarea hormonala a fiecarei persoane, se realizeaza in raport de codul sau genetic. Daca ciclul menstrual ti-a venit mai devreme, inseamna ca ai o responsabilitate in plus, ca trebuie sa tii seama de perioada din luna cand trebuie sa-ti vina ciclul, ca sa nu te gaseasca nepregatita si sa-ti patezi lucrurile atunci cand esti in societate, la scoala. De asemenea, trebuie sa stii ca, poti fi fertila din punct de vedere sexual, deci trebuie sa ai grija sa nu-ti incepi viata sexuala prea repede, pentru ca poti avea "supriza" de a ramane gravida si astfel viata ta ar putea capata o turnura nepotrivita. Dezvoltarea ta fizica se va face fara probleme, si-ti doresc sa te felicit ca ai intrat in randul domnisoarelor, de cand ai C. M. Este ceva firesc, nu trebuie sa te sperie, toate fetele trec prin aceasta proba si toata lumea se descurca. Vorbeste si cu mama ta despre aceste probleme pentru ca mama trebuie sa-ti fie cea mai buna prietena. Succes si sper sa te adaptezi cat mai repede.
Nu draga ce-ai? asta inseamna k incepi sa devii femeie, iar corpul tau incepe sa functioneze si sa se dezvolte normal .acum depinde ce intelegi tu prin varsta mica? 7, 8, 9 ani? varsta minima normala este cea de 11ani [in prezent]...fiindca datorita climei si alimentatie s-a micsorat cu mult vremea in care unei fete ar trebui sa-i vina pentru prima oara menstruatia. fata de anii `80.cand varsta optima era cea de 14.deci nu-ti face griji. o sa te dezvolti normal
Nu, pentru ca ciclul iti vine in functie si de organismul tau, nu conteaza daca tie ti-a venit mai devreme, iar prietenelor tale, inca nu.esti bine.aici depinde de fiecare
Well... eu sincer, de cand mi-a venit ciclul nu m-am mai inaltat.
mi-s venit ciclul la 11 ani ( aveam 1, 60 m ...chiar f mult pentru varsta mea ), iar acum am aproape 18 ani si am 1, 64 cm ( cam putin in 7 ani )
Oricum .cred ca sportul este raspunsul ...deci. go for it!
Nu inteleg de ce naiba te intereseaza eu as vrea sa scap de el tu il vrei?
ti-l dau eu!
eu am 11 ani si 7 luni sam 1. 60 50-55 kg da stiu si am forme nu gluma
dar serios mai bine ma impusc dect sa am ciclu :-(x il urasc
NUUUU... mie personal mi-a venit la 10-11 ani si sunt perfect normala...si proportionala deci nu te ingrijora si bafta!
Bună.
NU.
Corpul tău este programat un pic mai de vreme să se dezvolte.
Nu este nimic rău în asta.
Rău este atunci când nu te dezvolți, apar carențele de vitamine și săruri, oasele nu se dezvoltă, nu crești în înălțime, nu iei în greutate, memorezi greu, etc.
Ești ok.
Sănătate.
Pa, pa.
Ciclul la 7 8 9 10 11 ani nu e atat de normal dar nici nai sa mori din asta. in toate cartile pe care le citesti spun ca varsta normala e 13-14 ani de asta nici numi faceam probleme si m-am trezit cu el la 10 ani nu eram foarte dezvoltata alte prietene care erau mai dezvoltate ca mine ciclul lea venit la 12-13 ani. dar eu nu stiu foarte multe despre asta dar toti suntem diferiti
anonim_4396 întreabă:
Dayana12345 întreabă: