Complicatiile avortului
-Perforarea uterului se petrece cand chiureta traverseaza peretele uterin. Uneori nu e perforat numai uterul ci si organe din jur: vezica urinara, intestine, etc. Perforarea, hemoragiile si infectiile extinse pot necesita uneori indepartarea completa a uterului. Operatia se numeste histerectomie si anuleaza sansele ca femeia sa aiba vreodata un copil.
-Infectiile apar in special daca indepartarea tesuturilor fetale si a placentei nu a fost completa si pentru ca odata cu instrumentele folosite, patrund in uter si microbi culesi din vagin. Ele pot afecta ovarele devenind cauza de infertilitate.
-Cicatricele uterine apar, la fel ca orice alta cicatrice, prin vindecarea unei rani. Tesutul cicatriceal inlocuieste mucoasa uterina scazand sansele ca o sarcina se se mai poata dezvolta in acel loc.
- Izoimunizarea poate sa apara la femeile cu Rh negativ (o caracteristica a sangelui) si reprezinta dezvoltarea de anticorpi fata de sangele unui viitor produs de conceptie. Acesti anticorpi vor ramane in corpul femeii si-i vor ataca o viitoare sarcina. E nevoie de tratamente dificile pentru ca respectiva femeie sa aiba sanse de a mai avea un copil pe viitor. Uneori aceste tratamente sunt inutile. Izoimunizarea este cauza de infertilitate sau de malformatii grave ale copilului.
Depinde de mai multi factori... Bine ar fi sa nu se ajunga acolo, pentru ca uterul are de suferit, raman cicatrici si e foarte posibil sa te chinui mult ulterior sa mai faci copii...
anonim_4396 întreabă:
patrizia696 întreabă:
12344fujbujh întreabă: