| litere123 a întrebat:

Dacă în ianuarie am jumătate de licență redactată e puțin? Până-n martie sunt sigură că o finalizez, dar parcă tot simt o presiune asupra mea că ar fi prea târziu. Cum pot liniști gândurile și mintea în ultimul an de facultate?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e puțin, este bine. Să te gândești că este o etapă din viața, care se termină acum.

2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu e putin dar nici mult.Te linistesti avand o rutina in care scrii zilnic cateva sute de cuvinte.Propune-ti 200 sau 300 etc. in functie de cat mai ai. Eu cam tot asa aveam si imi dau seama in prezent ca m-am panicat degeaba, pentru ca, de exemplu, unii colegi aveau mai mult scris si au fost nevoiti sa refaca un procent enorm din lucrare.Cantitate nu inseamna obligatoriu calitate.Nu uita si sa mergi la corecturi cu profesorul, ca nu te afli in aceeasi situatie, de a sterge si munci din nou.Mult succes!

| carevaescu a răspuns:

Cel mai bine te folosești de această neliniște în gândurile tale să scrii teza. În principiu nu vei scăpa de ea până când nu este gata.
Dacă îmi permiți un sfat țintește să o termin cu cel puțin o lună înainte de predare. Ideea este să ai timp să o revizuiești. În primul rând trebuie să te asigur că nu există erori gramaticale sau de sintaxă. În al doilea rând ai să vezi că deseori unele fragmente sunt anapoda scrise, și ar fi bine să ai timp să le rescrii. În al treilea rând, ceea ce este foarte des întâlnit sunt erorile structurale în argumentare. Structura unui argument este destul de dificil de explicat într un mesaj oarecum scurt, dar ești fată isteață și te prinzi.
Aceste erori sunt greu de depistat atunci când încă scrii. Doar când lucrarea este mai mult sau mai puțin cristalizată în mintea ta poți avea o șansă reală de a o revizui. Această ultimă etapă de corectare necesită timp și răbdare, de aceea îți propun să îți lași răgaz cel puțin o lună.