anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca mergi la sala si te antrenezi iti cresc muschii, exista antrenamente si pentru suflet?

Răspuns Câştigător
| SebylVane1890 a răspuns:

Exista antrenamente pentru orice, dar unele lucruri merita lasate in voia lor,nu schimbate intentionat.
Orice in jurul tau poate deveni "obiectul" cu care sa iti antrenezi sufletul,trebuie doar sa simti.
Universal e buna ideea sa citesti,sa scrii,SA GANDESTI, sa meditezi,sa iubesti,sa explorezi,sa faci sport,sa incerci sa intelegi oamenii din jurul tau,actiunile pe care ei le fac,sa cauti sub "invelis" (la informatii,oameni,actiuni, sentimente), sa citesti multa istorie si sa iti dai silinta sa intelegi culturile cele mai "diferite" fata de cele acceptate, sa nu mai judeci din prima, sa vezi dincolo de "nori"....Sunt infinit de multe si variaza de la persoana la persoana.Astea mi-au venit pe moment.
Dar nu le face daca nu le simti, te inegresti mai raubig grin

16 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Sufletul ți-l antrenezi involuntar, mai bine zis viața ți-l antrenează în continuu. Acum depinde și cum ți-l antrenezi.

| WhiteLife a răspuns:

Sigur ca exista, insa nu sunt fizice, tangibile. Rugaciunea, de exemplu, este un exercitiu foate bun. Rugaciunea este respiratia sufletului.

| Nitunitu a răspuns (pentru WhiteLife):

Mi-a spus un preot mai demult (nu ii mai stiu numele) ca veselia este o rugaciune permanenta.

| WhiteLife a răspuns (pentru Nitunitu):

Si ai cautat sa vezi daca e adevarat?

"Crede si nu cerceta"

Dumnezeu inseamna dragoste, fericire, bunatate.

In cazul in care te intrebi daca exista Dumnezeu,

Eu il vad in fiecare zi in bunatatea oamenilor, in zambetul de pe buzele multora, in adevaratele miracole ce se intampla pe pamant.

Poate tie ti se pare o minune sau un miracol daca castigi la loto.

Mie mi se pare o minune sau un miracol o femeie care creste singura doi copii.

Data viitoare cand cineva te roaga sa il ajuti si poti, vei mai intoarce spatele spunand " dar pe mine cine ma ajuta"?

Cred in Dumnezeu, Il iubesc si tocmai din acest motiv nu vreau sa il supar. El nu ar vrea sa credem lucruri gresite. Eu in Biblie n-am gasit nici "crede si nu cerceta" si nici partea cu veselia. Da, sunt multe minuni si binecuvantari peste tot in jurul nostru.

| Nitunitu a răspuns (pentru Nitunitu):

Uite sa iti povestesc ceva. Mai demult aveam nevoie urgenta de 100 de lei. Am iesit de la lucru si ma tot gandeam cum sa fac rost de ei. Am sunat sa ma imprumut in stanga si in dreapta, nimeni nu avea.

Am ajuns acasa si un vecin m-a rugat sa il ajut sa care cativa saci de cartofi din masina in casa. L-am ajutat si mi-a spus ca ar avea nevoie de ceva borcane de muraturi iarna asta si daca stiu pe cineva care poate sa ii dea.

Aveam eu in casa 7 sau 8 borcane mari si i le-am dat sa le foloseasca si cand nu mai are nevoie de ele sa mi le dea inapoi.

A venit la mine acasa si in timp ce ii dadeam borcanele, a vazut pe biroul meu o vaza foarte frumoasa care o cumparasem mai demult, era intacta. Mi-a spus ca vrea sa o cumpere pentru sotia lui, si mi-a oferit 100 de lei. I-am dat vaza si borcanele si a plecat. Am facut rost de cei 100 de ron de care aveam nevoie.

Dupa 3 luni a venit la mine c1 borcan mare de muraturi sa imi multumeasca pentru ajutor.

Daca eu refuzam sa il ajut sa care sacii de cartofi(el era operat de hernie) mai imi rezolvam eu problema asa repede si mai primeam cadou muraturi?

Vezi tu niciodata nu sti cum te ajuta Dumnezeu...

Biblia transmisa de catre Dumnezeu apostoliloi sai a fost schimbata de-a lungul sutelor de ani de catre oameni inflentati de puterea banului si ghidati de fiinte malefice. Poate vei gasi in loc de "crede si nu cerceta" "cauta si vei afla". Orice se face ca sa te indeparteze de Dumnezeu, sa crezi in orice numai in el nu. New age spune despre secretele universului si legile acestuia. Anumite legi sunt reale, dar sunt date de Dumnezeu sub o alta forma si ei mixeaza adevarul cu falsul spunand ca universul iti da tot...

Poti sa ii ceri lui Dumnezeu pe langa sanatate fericire si fa ilia care ti-o doresti, tot ce vrei tu.

Daca ii ceri lui Dumnezeu un ferrari ti-l va da? Uita-te la ce am scris eu acolo cu muraturile si incearca sa intelegi prin cate o sa treci ca sa ajungi la ferrarri.

Toata viata asta este o scara pe care noi oameni urcam continuu fie ca vrem fie ca nu. Zscensiunea e buna, cu fapte bune, dar de mantuirea ta sau a mea tine de oa enii care ii ajuti de-a lungul vietii, de relatia ta cu Dumnezeu si de culoarea sufletului tau.

Fericirea adevarata e o munca interioara continua cu rugaciune, cu fapte bune, cu frica de Dumnezeu.

Gandeste-te la ultima persoana care te-a rugat sa o ajuti si i-ai spus nu.

Acum gandeste-te ca in zcel moment in locul tau ar fi fost Dumnezeu. Ce ar fi facut el?

Sigur atunci ti-ai dorit sa ajuti acea persoana, dar demonii satanei ti-au bagat in cap ganduri instant cum ca tu ai altceva de facut sau ca nu eruda cu tine ca sa il ajuti, sau ca ai altceva mai bun de facut...

Stiu ca e real ce spun si tu si ceilalti ce citesc stiu asta.

Cei mai ispititi de demoni si satana insusi sunt sfintii, adica persoanele care pazesc cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu si fac numai bine si flamanzi de zile intregi. De onii stiu ca nu ii pot ataca cu pacate mari si ii ataca cu pacate mici, minuscule. Le scot in cale femei frumoase si imbracate provocator numai ca sa pacatuiasca cu gandul, sau le ofera sansa de a mintii. Cei mai mari sfinti, si da exista sfinti in zilele noastre, alunga dracii si demonii cu semnul crucii chiar facut si cu limba pentru a nu observa cei din jur...

Daca vrei sa vezi cum arata un sfant uita-te adanc in ochii oamenilor care ii intalnesti si fara sa vrei o sa simti un fior si o bunatate inexplicabila, acel om poate sa fie un om al strazii, sau o fata umila care are 20 si de ani este inca fecioara si pazeste cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu...

Biblia este Cuvantul insuflat de Dumnezeu, este adevarata pentru ca se implineste in vietile celor care o citesc. Si acolo vei gasi mai multe exemple de fapte bune si vei gasi si motivul pentru care merita sa le faci.

Este adevarata, dar sute de oameni s-au asezat la masa si au schimbat intelesul cuvintelor ei numai ca sa ne induca pe toti in eroare.

Cauta o biblie veche de cel putin 200 de ani si vezi confirmarea la ce iti spun.

Inca mai sunt la sate oameni care au bibli transmise din mosi stramosi.

Sfanta sarbatoare a pastelui este acoperita de iepurasul de paste.

Nasterea domnului este acoperita de mos craciun.

Copii mici asimileaza in subconstient ca pastele inseamna iepurasul, si nasterea lui Iisus hristos inseamna cadouri in ghete aduse de mos craciun.

Am dreptate?

La ce te gandesti prima oara cand auzi de craciun?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Nitunitu):

"Crede si nu cerceta" e o prostie menita sa le spele oamenilor creierul ( in special celor doar cu liceu ).

| Divy a răspuns:

Sufletul prin partea bună exprimarea empatiei, iubiri pentru toate persoanele.

Acceptarea lucruri mai puțin plăcute și asocierea lor cu cele plăcute. A te simți bine atunci când celălalt e vesel și a face ce îți stă în putință penteu a așeza acel zâmbet.

Partea antrenării sufletului de care spui tu ca antrenament e mai mult o antrenare spre ce?
Antrenamentul te face mai puternic, dar sufletul îl faci mai indiferent sau cum? Ai vrea să te simți "gol pe interior" să simți doar ce e bun, dacă am simți doar asta nu am aprecia și nu ar fi la fel

Ceea ce simți nu trebuie antrenat ci ceea ce gândești în acele momente. Nu trebuie să oferi ceea ce primești!

Exerciții nu sunt yoga, nici cititul căci poți fi inteligent și "fără inimă".

Ceea ce e în interior conteazăwinking

Îți doresc un Crăciin fericit

| DamianTPU a răspuns:

Antrenamente pentru suflet.
Hm. La ce te referi prin "suflet"?
Partea spirituala. Sau. Fii putin mai explicit.

| DerekStrider a răspuns:

Meditatie, yoga, citeste mult

| VelaJohnny a răspuns (pentru DerekStrider):

Yoga? laughing cica de la yoga te apropii de divinitate si chestii de genu, dar de fapt n-are efectul ala, doar te simti bine pentru ca ai stat relaxat si nu te-ai consumat cu nimic, starea de spirit o invioreaza, in rest spiritual nu te ajuta cu nimic stand aproape ca un peste si respirand intr-un alt mod

Întrebări similare