In nici un caz nu da dovada de slabiciune, asa cum cred unii.Eu cred ca cel mai inteligent cedeaza.
Eu zic ca face bine`. cum spun si restul. cel destept cedeaza primul`... important e ca persoana respectiva si-a cerut scuze. si e un gest frumos. si noua daca ne greseste cineva.si dupa aceea ne cere iertare.ne simtzit mai bine.nu?:p
De ce te simti prost?). nu`i voie. pentru ca ai facut un bine altei persoane. de exemplu gandeste`te ca si atunci cand cineva ti-a gresit.si apoi vine la tine si isi cere scuze. parca e mai bine nu?. parca vrei sa fiti iar prieteni. sau macar nu mai este suparat pe el/ea.
Inseamna ca este dornic de impacare si ca este cu mult mai destept.Cum a spus si Sensei.BRO:"Cel destept cedeaza primul, prostu o tine pe a lui. "
Dar nu numai...asta poate fi o aparenta a unui plan siret si inteligent. Dusmanul acela poate sa fi inteles ca acel conflict nu are rost sau poate este rau si vrea sa isi atinga scopul, sa faca ceva prin intermediul tau, sa iti castige increderea si sa te pacaleasca, sa creeze un plan impotriva ta.
Deci mare grija!
Inseamna ca are tarie de caracter si este fair-play, cinstit! Si mai ales inteligent daca un om isi cere scuze unui dusman atunci cand a gresit...
O zi buna!
Daniel.
Consider ca este o persoana cu inteligenta si ca daca tu cedezi primul pari altfel in fata celorlalti pe cand dusmanu? o sa pice de prost...
persoana inteligenta cedeaza primul!
Consider ca a cere scuze cuiva nu atrage o catalogare a unei persoane...stii vorba aia:cel mai destept cedeaza...
Inseamna ca are bun simt! Cand ai gresit si trebuie sa ceri iertare nu mai conteaza daca respectiva persoana iti este prieten sau dusman.
Si eu imi cer scuze dusmanilor, dar e de bun simt.Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa te intelegi cu el/ea. Sper sa fie de folos.
Cred ca nu ati inteles. Este vorba de dusmani, nu de prosti si destepti. Cum ar fi daca Mircea cel Batran iar fi zis lui Baiazid: Iarta-ne ca ne-am pus in calea armatei tale. HM
Intai cereti scuze prietenilor nu dusmanilor. Daca ceri scuze dusmanilor dai dovada de slabiciune nu inseamna ca esti tare si destept.