Pana isi termina ideea inceputa, sigur ca are drepul. Nu este bine sa ocupi pauza, dar nici interzis nu este si se poate intampla ca uneori, rareori, un profesor sa aiba nevoie de cateva minute suplimentare.
De regula,orice profesor isi planifica astfel ora incat sa termine tot ceea ce are de comunicat inainte de a suna clopotelul de pauza,stiut fiind ca din acel moment atentia copiilor dispare si orice spui nu mai aude nimeni, sau, chiar daca aude, nu mai recepteaza.Se poate intampla sa fie de terminat o fraza,o idee, dar nu mai mult. Daca profesorul isi face un obicei din a va suprima pauzele sau chiar de a va tine la sfarsitul programului in plus, atrageti-i politicos atentia ca pentru voi pauza e importanta iar obligatia dumnealui este sa v-o respecte.Nimeni nu ar trebui sa se supere; dar aveti grija:"tonul face muzica."Numai bine.
Teoretic nu. Ca doar de aia se numeste PAUZA, adica o mica oprire. A fost facuta special ca elevii sa se relaxeze, sa se simta bine, ca apoi [teoretic] sa dea randament mai mare la ore. Daca profii le rapesc din timpul pauzei, o sa declanseze o manifestare a psihologiei inverse, deci elevii nu vor mai da randament bun la ora urmatoare.
Nu, dar daca dumneaei nu a terminat ceva de spus, cateva secunde nu moare nimeni.
Nu, nu mai are dreptul. stiu cum e pe noi profa de franceza ne tine toata pauza, iar profu' de istorie, avem cu el ultima ora, ne mai tine 20-25 de min in plus. e normal?
Nu, nu are acest drept, eu am luat si un 2 pe acest motiv acum cateva zile, dar voi reclama acest lucru la directoare.
Piciu_Mihaela_ întreabă: