Buna!
Depinde si de oamenii de acolo si de cine, cum te iei. Nu e ok nici sa-i lasi pe aia sa te loveasca mai ales daca nu e gluma. Incearca initial sa-i faci din cuvinte si sa eviti pe cat posibil violenta pentru ca si celalat va actiona la fel si e posibil sa va fie scazuta media la purtare sau daca sunt urmari grave chiar exmatricularea.
Da si nu doar la liceu ci si mai tarziu in viata.Ar trebui sa te controlezi, sa nu mai consumi alcool atat de des!
Buna, Denys,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Tu ce crezi? Daca se va auzi in cancelarie tot ce ai descris mai sus probabil vei fi dus la psiholog o sa iti cheme familia la scoala ceea ce nu cred ca e prea placut ma intreb cum o se simta parintii tai cand o sa le spuna profesorii ca esti un betiv. Iar daca se afla asta la inceputul anului lumea o sa te evita in clasa o sa te creada un delicvent. Dar toate astea presupun ca depinde in functie de ce personal are liceul tau si ce colegi vei avea cine stie ce fel de probleme poate sa iti provoace problema asta a ta. Ce faci acasa e problema ta numai sa nu te imbeti la scoala daca te intereseaza sa ai o reputatie ok eu zic sa te lasi nimanui nu ii plac betivii. Mie sincer mi se pare o prostie sa te imbeti ca porcul crezi ca daca o faci esti amuzant sau ceva? Poate dar vor rade de tine nu cu tine unde e respectul tau de sine. Nu zic acum sa nu bei nimic nu strica sa bei si tu o bere pe zi insa ce rost are sa te faci prastie? Nu e nici sanatos si na daca zici ca te iei de toata lumea vezi sa nu te iei de o persoana nepotrivita ca poate ti o iei.
Nu ma beau sa ma imbat zilnic, o fac destul de rar asta cu imbatatul, dar stau aproape de fiecare data cu baietii la o bere. Si normal ca nu o sa ma imbat la scoala.
Din vorbele tale asta reiese eu ce as putea sa inteleg din :
,, sunt o persoana care consuma alcool destul de des si cand se imbata duce totul la extrem "?
Probabil ca nu m-am exprimat destul de clar, dar nu imbat zilnic si nu sunt betiv. Dar oricum, mersi ca ai incercat sa ma ajuti.
Da, din cauza alcool-ului poti sa iti strici viata. Poti face o gramada de prostii pe care sa le regreti mai tarziu.Cel mai bine ar fi sa incerci sa te lasi de consumul de alcool, daca afla profesorii, parintii, poti avea o gramada de probleme. Va trebui sa mergi la psihologi, vor incerca sa te dezvete, nu mai bine o faci singur. Bafta!
Stai liniştit... nu o sa fie nici o problemă, după ce vei lua bătaie o să te potoleşti.
Nu cred ca o sa ma potolesc asa usor, bataie am mai luat, dar prefer sa ii ard 'one by one' pe cei care m-au batut, mai ales daca au fost mai multi.
Atunci când o sa primeşti bătaie zi de zi. atunci sigur o sa te potoleşti.
Atunci cel mai probabil ma voi potoli, dar nu de tot.
PS: Vorbesti din experienta?
Nu neaparat dar aveam în liceu un viteaz aşa genul tau şi cam aşa a pățit.