E cea mai mare tampenie pe care am auzit-o.
Asta cu menstruatia si cu biserica.
Popii perversi, care ramaneau cu enoriasele dupa slujba, vroiau sa fie siguri cred, ca nu nimeresc vreuna pe stop.
Altfel nu imi pot imagina cum s-a nascut o asa regula.
Ce treaba are dumnezeu cu femeile pe stop, care intra in biserica? Daca asa scrie in biblie si asa a zis dumnezeu ca femeile pe stop nu au voie sa intre in biserica, atunci e un misogin, "ca tot el le-a dat menstruatia", teoretic vorbind.
Dar ma indoiesc total ca scrie undeva asa ceva in biblie.
Mitul asta vine de pe vremea in care nu existau absorbante si femeile nu intrau in biserica pentru ca erau murdare la propriu. Acum a ramas chestia asta si oamenii spun ca nu ai voie ca esti "murdara".
Si babele alea care nu se spala cu saptamanile cum mai sunt?
Salut,
Daca vrei sa intri, intri, nu te opreste nimeni. Daca chiar tii la faptul ca esti la menstruatie si nu ai voie, intra si nu te du pana in fata altarului. Fa cum simti tu ca e mai bine si ca sa iti fie bine.
Nu vad cine te opreste, crezi ca te controleaza la intrare?
Intrebare e totusi de ce ai vrea sa te duci, nu ti se pare ca prin reguli de genul te umilesc suficient incat sa le calci pragul?
Ai voie să intri în Biserică când ești la menstruație. Din cate știu nu ar trebui să te apropii de altar și să te închini.
Nu sta popa sa te dezbrace sa vada daca esti pe stop.
Cea mai mare prostie.
Esti femeie, este un lucru normal. Nu mai crede in toate tampeniile.
Într-adevăr, în Sfânta Scriptură scrie legat de lucrul acesta și de închinarea înaintea lui Dumnezeu. Însă, trăind în timpurile în care igiena e la mare înălțime, poți merge fără probleme. Te poți ruga și acasă, dacă nu ai conștiința împăcată.
Cum nu poti intra? Stai linistita, nu e pacat.Iar tristetea nu tine numai de menstruatie...ci si de tine.Fii optimista!
E cel mai prost lucru pe care l-am citit vreodata. Ce legatura are menstruatia cu credinta? Cand e un lucru normal si natural. Du-te fată unde vrei, crezi ca dumnezeu nu te "acceptă" daca esti pe stop?
ingerash_1981 întreabă:
semy întreabă: