Eu cand aveam 16 ani ...eram libera!
stateam afara pana cand ma plictiseam!
dar sa-ti povestesc cum mi-am castigat „libertatea":
pe la 14 ani, mama dadea ordine lu frate-miu la 21:00 sa ma bage in casa!
era naspa, cand distractia era in toi...eu ...in casa!
pana cand a venit ziua mea 22 feb...si dupa cum e obiceiul in fam.mea mama m-a intrebat :ce vrei sa-ti cumpar cadou?
atunci... cred ca am avut prima discutie serioasa cu ea (mama)
i-am spus ca nu vreau nimic cadou, doar sa-mi de-a si mie putina libertate...sa ma lase si pe mine sa ies la un suc in oras cu prietenele, sa merg la plaja, dar mai ales sa ma lase si pe mine seara mai mult afara...macar pana 23:30!
ca stiu ce "pericole„sunt, si mai ales stiu cum sa ma feresc de ele...
atunci mama,"a pus o fata" pe care nu o mai vazusem pana atunci
si cu o voce calma si un zambet pe fata mi-a zis ...ai dreptate esti o domnisoara de acum si eu poate ca am exagerat un pic!
nu doar pana la 23:30... te las afara, te las pana cand consideri tu ca vrei sa vii acasa, vad eu cum il conving pe taica-tu!
si asa mi-am capatat libertatea (cei drept nici eu nu am dat gres!)
acum sunt parinte, dar inca nu se pune problema asta (abia are 3 ani)dar cand va avea 16, cred ca nu voi avea de comentat in privinta orei, avand in vedere ca este baiat...sti cum se spune :scapa palaria jos... o ridica, o scutura o pune la loc in cap ...si tot baiat ramane!
bine ca si el imi poate face alt gen de probleme... dar asta mai depinde si de educatia primita acasa, si de anturajul in care se invarte!
Daca as fi mama nu i-as impune copilului meu o anumita ora pentru a intra in casa, daca acesta ar avea grija de el. Pentru ca, atunci cand suntem parinti trebuie sa avem incredere in copiii nostri. Cel putin asta e parerea mea. ............Si pe mine ma lasa parintii pana in jur de ora 23. SI am 15 ani. ..Pa-pa. pupici :*:*:*:*:*
Bloo2...stiu ce aveai de gand sa zici, ceva de genul ca daca ai fii parinte n-ai mai lasa-o sa iasa din casa pana nu o sa invete sa scrie corect gramatical.este? gand in gand cu tine.
Am 24 de ani, si ma lasau pana la 22:00 afara. Eu tot pana la 22:00 mi-as lasa copilul afara. Este o ora acceptabila. Nici prea mult, nici prea putin. Cu placere, pentru. raspuns.
Eu as lasao pana la 9 deoarece pe la 10 ies tigani afara si pitipoancele si se intuneca 9 e ora potrivita pentru un copil de 16 ani eu cand eram mica la 16 ani mama ma lasa pana la 8 apoi veneam acasa si gateam puneam oala pe foc pentru cina
ma rog asa a fost acum muulti ani
Nu mai mult de ora 22...pe mine pe timpul verii ma lasau pana la 21 iar iarna cand se intuneca trebuia sa fiu deja in casa..."si, draja me" daca ar fi dupa mine, pana nu ai invata sa scrii nu ai iesi din casa...na uite asa...
Daca are 16 ani merge pana la 11:30...cam asa.Asta daca sta prin apropierea casei... daca nu il las pana la 10:30.Eu am aproape 18 si ma lasa pana la 2.
Eu am 13 ani...si ma lasa pana 10 (maxim)... dupa mine ar sta pana la 12
daca as fi mama(mai am de crescut), mi-as lasa copilu pana 11.
pupici
pa
Pana la 21.30. La o petrecere, sa zicem o data la 2-3 luni, cunoscand locul petrecerii si organizatorii, cu conditia sa nu fie intr-un bar sau in alt loc unde se fumeaza si se bea, l-as lasa pana la miezul noptii.
Eu am 17 ani si ma lasa pana la 10:30-11...cam in jurul orelor astora.
Daca as fi parinte l`as lasa pana la 10:30
Eu am 17 ani si acum sunt mai obsedati de libertatea mea...decat atunci cand aveam 15-16...Cand aveam 15-16, chiar la inceputul vacantei de vara m`au lasat pana pe la vreo 23... apoi ca tot am insistat. n`au mai comentat cateva zile.am observat acest lucru si ma intorceam tarziu acasa pana s`a umplut paharul si am avut restrictie pana la ora 22...
Poi acum depinde... daca ii vacanta pe la maxim 11 intru in casa.cand ii scoala...mult mai devreme. apropo am 14 ani
M-am ingrozit de ce-am citit aici.pe bune! Oameni buni. ce fel de parinti vreti sa fiti? Comunisti, nu gluma! Ce-i cu voi, unde traiti.in padure? Un copil, un adolescent. are nevoie de LIBERTATE, are nevoie de INCREDEREA parintilor! Daca voi o sa-i chemati in casa la ora 21, 22.pana la 16, 17, 18 ani. cand o sa "va scape", saracii vor face numai prostii! NU consider k e bine ca un adolescent sa aiba ora de venit acasa! Pentru k.atunci cand ii interzici unui copil ceva, va cauta scuze si minciuni si va face tot ce vrea, in felul acesta se distrunge relatia copil-parinte. Tot ce e interzis e mai frumos si nu e mai frumos pentru ca e frumus, ci e frumos pentru ca e interzis! De aceea Romania e plina de oameni BATUTI IN CAP, conceptii imbatranite Vai de viitorul Romaniei cu oameni ca voi! Comunismul a cazut, insa comunistii au ramas! Pe vremea lui nea' Nicu. da, intra lumea mai devreme in casa.insa intrebarea mea e urmatoarea: Cate locuri erau deschise pentru tineret? Poi' daca te prindea nenea' militianu' pe strada, te lua de urechi si-ti petreceai noaptea la sectie. Eh. dah ce vorbesc eu aici, fiecare minte cu gargaunii ei. Numai bine si respect pentru cei care N-AU ZIS k-si vor chema odraslele in casa la 21, 22.
Aici depinde si de comportamentul si temperamentul copilului, dar in general cred ca pana la 22 max 23 noaptea e de ajuns...
Parintii se roaga de mine sa ies afara(am 12 ani)asa ca ma lasa sa stau cat mai mult!
Pe mine pe la 16 ani ma lasau pana pe la 12 pentru ca stiau cu cine ies si unde merg. Mama daca nu stie cu cine ies nu ma lasa afara Face ea cum face si pana la urma afla tot.Acum am 19 ani si ma lasa in vacanta pana pe la 3jumate dimineata.Acum ma lasa doar vinerea si sambata! Dar sa stii ca nici nu sunt probleme pentru ca eu nu sunt genul de a sta toata noaptea pe afara.
Pai in timpul veriii stau si pana pe la 12 dar pe la me prin fata... si iarna cand se intuneca
Buna...eu am 11 ani sh parintii ma lasa afara pana la 22:00 dar eu vr sa stau mai mult.am foarte multi prieteni mai mari ca mine ...sh aseara am iesit cu ei prin oras i-am sp mamei ca sunt la mine in fata blocului ea m-a sunt pana nu a mai putut ca nu ma gasea eu nu ii raspundeam nu stiu ce aveam in cap. ma cauta peste tot cand am vnt acasa ea era in fata blocului ma astepta si eu veneam acasa cu 4 baieti cand m-a vazut cu aia nu mai putea. baietii aia stau cu mine in bloc dar unu dintre ei nu. sh baiatul ala venise sa ma aduc acasaa. dar toti prietenii mei spune'au hai andreea sh tu prin oras sau te duci in casa ca au inceput desenele sh ma enervau. dar ce putea sa mi se intample erau 7 baieti sh 4 fete nu avea ce sa mi se intample