| elea a întrebat:

Daltonistii vad numai in alb si negru?(sa raspunda cineva care stie si cazuri ) nu vreau linkuri... dau funda...

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Tata e daltonist și odată chiar am avut curiozitatea să-l întreb și mi-a explicat că vede culorile doar că unele culori suprapuse nu le poate distinge. De exemplu eram la munte și erau mulți bujori, dar tata nu poate să distingă roșu de verde și el nu vedea micile puncte roșii ( bojorii) decât dacă era foarte aproape de unul.
Deci de văzut vede culorile ca un om normal dar nu le pot distinge unele de altele.

3 răspunsuri:
| TitiDrLove a răspuns:

Nu,viata lor e "colorata" ca si a noastra happy
Am o cunostiinta care nu distinge culoarea violet si albastru... o vede, insa nu isi da seama ce culoare e... laughing

| DeliaDaniela a răspuns:

Daltonismul consta în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roşul de verde), deoarece fie receptorul responsabil pentru culoarea verde fie cel pentru culoarea roşie nu funcţionează deloc şi astfel persoanele vad în negru sau gri. happy

Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu,daltonistii vad culoarea verde ca fiind rosie si cea rosie ca fiind verde. In rest toate culorile sunt la locul lor. Mai este o defectiune de perceprere a culorilor care se numeste discromatopsie.In acest al doilea caz se confunda nuantele de la culorile de rosu si verde.