| AnotherSmile a întrebat:

Dati-mi cateva remedii pentru vanatai! funda

Răspuns Câştigător
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa pui niste comprese cu gheata sau sa tii apasat pe zona respectiva ca sa nu lasi sangele sa se adune in acel loc :p Poti si sa masezi usor vanataia, aceasta procedura trebuie facuta de vreo 3 ori pe zi.Am auzit ca poti sa pui si niste patrunjel taiat marunt, care trebuie sa-l tii pe locul vanataii vreo 2 ore. Sper ca te-am ajutat cu ceva. :p

| Kiim a răspuns:

Vanataile apar atunci cand loviti o parte a corpului destul de tare incat apare sangerare sub piele. Daca va invinetiti fara motiv vorbiti cu medicul dvs pentru a exclude orice probleme medicale.

Pasi

Ridicati zona invinetita, daca este posibil, daca nu incercati sa nu o miscati prea mult. Cu cat sangele se va inchega mai repede cu atat vanataia va disparea mai usor.
Aplicati comprese cu gheata timp de 30 de minute pentru o zi sau doua pentru a controla umflaturile ce insotesc vanataia.
Folositi lotiune sau crema de arnica pentru a grabi procesul de vindecare. Arnica este o planta ce poate fi aplicata pentru a stimula celulele albe din sange, care se ocupa de sangele inchegat.
Vorbiti cu medicul dvs pentru a lua un amestec homeopatic de arnica pe cale orala.
Evitati sa luati aspirina deoarece subtiaza sangele, astfel intarziind vindecarea.
Atentie

Daca aveti dureri ce continua, duceti-va la medic. Este posibil sa fie vorba de o rana mai grava.
Daca aveti orice intrebari sau nelamuriri vorbiti cu medicul dvs sau cu orice alt cadru medical specializat. Aceasta informatie nu poate tine locul unui sfat sau unui tratament venit din partea medicului.

| Crissu14 a răspuns:

Aplica comprese reci pe zona timp de 10 minute. Dupa 48 de ore de la aplicarea compreselor reci, aplica comprese cu apa calda. Tine-le timp de 10 minute deasupra vanataii. Repeta procedura de trei ori pe zi.