| ralucaralu a întrebat:

Dati-mi si mie un sfat va rog. Am o colega in clasa, cu care cand eram mica eram foarte buna prietena.Prin clasa a6a nu stiu cu ce"am suparat-o"eu si inca o prietena la fel de buna si s-a razbunat pe noi.Noi eram afara iar ea in clasa.Este un baiat in clasa caruia ii place de ea si face mereu tot ce vrea ea.Au luat amandoi niste caiete de-ale ei si le-au ascuns la mine si la cealalta prietena. Noi am venit si nu "gasea"caietele. A jucat teatru(nu degeaba isi doreste sa devina actrita), sa facut scandal de an ajuns toti 4 la directiune.eu si prietena adevarata mereu amandoua cu premiul 1, nu isi imagina nimeni ca am ajuns la directiune.Ne-am ales si noi si ceilalti cu proces verbal. Noi am fost nevinovate dar am platit. De asemenea este invidioasa.Am luat un 10curat, nu i-a convenit si a spus la profesoara ca am copiat.Acum iar ne-am certat cu ea, si baga strambe despre mine si prietena mea. M-am saturat de situatia asta. Oricum mai am putin si merg le liceu. Ce sa fac? Nu mai rezist.

Răspuns Câştigător
| StilSanatos a răspuns:

Buna, colega ta chiar nu are suflet in ea si nu stie ce e aia viata traita langa un prieten adevarat, deci ea n-a stiut sa pretuiasca sincera voastra prietenie si invidia a impins-o sa va faca rau, si mie mi s-a facut rau dar nici chiar asa, nu-mi puteam imagina asa ceva
parerea mea este ca trebuie s-o ignori total
imprieteneste-te cu cati mai multi colegi, poate ajutandu-i la scoala, etc
fa-i sa fie de partea ta
si ori decate ori ai ocazia arata-le tuturor colegilor ca u nu esti vinovata cu nimic,
si cand ai vreo situatie de exemplu atunci cand colegii vb despre prietenie si zic despre ea ca nu trebuie sa ne batem joc,
u sa le zic ca asa e nu cum fac unii si sa te uiti la colega ta, daca nu se simte sa o dai colegilor drept un exemplu rau, chiar daca D-zeu ne invata sa nu rasplatim raul cu rau, nu poti nici sa te lasi calcata in picioare, deci cumva poti sa-i faci si u ei rau.sau vorbestele colegilor despre prietenie, despre importanta ei, poate va prinde ceva.succes.

pupici

5 răspunsuri:
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Vorbeşte cu ea. Încercaţi să aflaţi sursa, şi încercaţi să vă "împăcaţi". Deşi pare tentant, încearcă să nu te răzbuni pe ea în niciun fel. Fiţi mai inteligente, să fiţi cu un pas înaintea ei mereu. Pare uşor în teorie, dar nici în practică nu e aşa de complicat... încearcă doarhappy

| Dizzydizz a răspuns:

Pf e atat de complicat baystraight face
am si ew colegi de genu sincer prin clasa.
Cheamo pe ea si pe best friend
si stati toate de vorba vezi daca se poate intelege si se; poate rezolva ceva cu voia buna. Daca nu infige te in ea cu tupeu sau pune pe cineva sa o faca sa vezi apoy ce inceteaza:*

bafta

| dd9em4 a răspuns:

Colega ta a refuzat sa creasca si baiatul ei este un fel de sluga fara creier, as zicebig grin tipurile astea de persoane ar trebui ignorate de colectiv, parerea mea.incearca sa vorbesti cu diriginta deoarece am inteles ca invetzi bine si inseamna ca are incredere in tineIncearca intr-un final sa fii tu cea inteleapta si sa incerci sa ignori poate sa iertithinking se pare ca vrea sa va faca sa suferiti.Nu-i dati satisfactiebig grin sper ca am ajutat:-s.

| olimpiaherra a răspuns:

Incearca sa ajungi la o discutie serioasa cu ea si rezolvati problema
nu-i spune ca o ierti pentru treaba asta, ci spune-i,, imi pare rau e vina dar nici tu nu trebuia sa''... Rezolva situatia daca mai ai un pic si mergi la liceu, o sa-ti poarte pica toata viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si dupa tot ce ti-a facut o mai consideri prietena? pai de unde sti ca nu s-a prefacut cand ti-a fost prietena si pur si simplu apoi si-a dat seama ca nu te vrea ca prietena? si daca face toate chestiile astea, da dovada de disciplina si nu te razbuna sau nu fa nimic care sa o jigneasca. Dupa un timp, dupa ce renuntza si ea sa mai faca chestii de astea, vorbeste intre patru ochi cu ea si atunci vei afla care este motivul. totusi dupa ce s-a intamplat, nu cred ca veti mai fi prietene, dar acolo departe mai este si o speranta pentru prietenia voastra.big grinwinking