| alisa05 a întrebat:

Dati`mi si mie va rog reteta de la baclava love strucklove struck O ador happy
da na`m mancat decat la cofetarie.mai explicita si daca se poate si modu de preparare love struck fundita!love struck

Răspuns Câştigător
| Aηηy a răspuns:

Baclava se poate prepara si acasa, rapid si usor. Pentru a prepara o baclava reusita nu ai nevoie de mult talent culinar.

Unii spun despre baclava ca este o prajitura excesiv de dulce, altii spun ca o portie de baclava contine mult prea multa nuca. Cu toate astea, putini sunt cei care ar refuza o portie de baclava bine facuta. Baclava este o prajitura de provenienta turceasca, care contine miere si nuca din belsug.


Ingrediente

foi de placinta in jur de 300 - 350 g
300 g de miez de nuca
200 g de margarina
200 ml esenta de rom
200 ml apa plata
150 g miere
250 g zahar
2 lingurite de praf de scortisoara
10 lingurite de praf de cocos


Mod de preparare

Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite;

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider;

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul;

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale;

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit si se scoate dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot;

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform;

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste;

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider;

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop;

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Si mie imi place! o fac dupa aceasta reteta ( explicatii in filmuletele postate alaturi de reteta!) http://bucataria-lumii.blogspot.com/2009/01/baklava-turceasca.html

| alisa05 explică:

Nu merge sa va dau la toti funda sadsad mersi mult la toti pentru ajutorlove struck
da am dat la cea care sa obosit cel mai tare love struck si prima... love struck