Nu mai vreau volum
Foarte multe persoane se luptă cu lipsa de volum, dar sunt şi la fel de multe care se luptă cu volumul în sine. Volum care parcă nu renunţă, orice ai încerca să-i faci. Mai jos am să încerc să prezint câteva sfaturi pentru persoanele care vor să scape de volum.
1. Contează cu ce te speli
Nu spun că şamponul tău nu-i bun, sau că trebuie neapărat să te speli cu o produse de la o anumită firmă, voiam doar să-ţi aminesc faptul că balsamul are tendinţa de a-ţi face părul mai moale şi mai fără volum. Ai încercat vreodată să te speli cu un balsam? Acum e timpul.
Apropo, există şi şamponuri pentru reducerea volumului (Elsève avea unul). Le poţi încerca
2. Contează cum îl usuci
Un păr uscat cu foehnul va începe să prindă volum, mai ales dacă ai părul creţ. Ca să se usuce bine, vei fi neovoită să dai cu mâna prin el, iar asta îi va da volum. După fiecare spălare, şterge părul bine cu un prospo, apoi dă-l cu spumă sau ceară, lăsând podoaba capilară să se usuce singură mai departe. Astfel ar trebui să obligi părul să stea mai bine.
3. Cum îl tunzi şi-l aranjezi?
Un păr filat întodeauna va avea mai puţin volum. La fel şi când vine vorba de părul întins cu placa. Gândeşte-te mai bine atunci când te tunzi sau când te aranjezi. Totodată, este bine să te dai cu un ulei înainte să foloseşti placa de întins părul. Firma Kallos obişnuieşte să scoată uleiuri bune, care nu necesită spălare după folosire.
Pe de altă parte, trebuie să ştii că o placă bionică face minuni. Ai să-ţi dai seama de-abia după ce incepi s-o foloseşti.
4 comentarii . continua
August 17th, 2010
In categoria: Cresterea parului, Produse de ingrijire a parului5 sfaturi pentru o creştere mai rapidă a părului
Dacă sunteţi în căutare de sfaturi pentru grăbirea creşterii părului, cred că aţi nimerit unde trebuie. Am să vă ofer nişte tratamente (uşor de preparat şi aplicat) cu ajutorul cărora puteţi face părul să fie mai bogat şi să crească mai rapid.
1. Petrole Hahn – şampon împotriva căderii părului. Se găseşte în farmacii şi se aplică asemeni unui şampon normal. Are grijă de revitalizarea părului, tonificarea pielii capului, combaterea căderii părului şi redarea elasticităţii firului de păr, fiind un şampon cu extracţii naturale, cu ulei esenţial de cimbru (bogat în pro-vitamina B5).
2. Mască pentru creşterea părului cu ulei de ricin, ulei de măsline şi gălbenuş de ou (se mai poate adăuga şi ulei de migdale, că nu face rău). Se amestecă toate, se aplică pe părul de-abia spălat şi clătit, se lasă 30 de minute, apoi se spală şi se clăteşte bine din nou. S-ar putea ca uleiul de ricin să se dea puţin mai greu jos de pe păr (depinde de şamponul pe care-l folosiţi), dar dacă insistaţi puţin, n-ar trebui să aveţi probleme.
3. Şampoanele Artego. Artego este o firmă care produce şi furnizează produse pentru îngrijirea şi întreţinerea părului. Pentru a spori creşterea părului vostru, vă recomand şamponul anti-cădere şi masca cu vitamine şi miere. Se găsesc în farmacii şi pe internet.
4. Mască cu gaz pentru creşterea părului. Gazul, aplicat la rădăcina părului, ajută enorm creşterea. Dar dacă tot am zis că e vorba de o mască, haideţi să combinăm mai multe substanţe, pentru a ieşi ceva mai bun. Vom amestesca gaz, cu ulei de ricin şi cu rom/alcool. Vom tampona la rădăcina părului şi vom lăsa câteva ore bune (eventual îl puteţi aplica seara, înainte de culcare), după care vom spăla şi clăti bine părul.
Atenţie! Această mască ar putea să vă atace (ardă) scalpul dacă nu faceţi amestecul cum trebuie (adică dacă nu puneţi părţi egale din fiecare ingredient) şi dacă adăugaţi prea multă substanţă pe scalp.
5. Infuzie cu flori de rosmarin – 3 linguriţe de flori uscate de rosmarin se aplică în 200ml de apă fiartă. Se lasă la infuzie circa o oră, după care se aplică pe păr. Se lasă 1-2 ore şi se spală părul bine (asta în cazul în care vă deranjează mirosul florilor de rosmarin).
Metodele amintite mai sus ar putea să nu funcţioneze dacă sunteţi foarte stresaţi sau aveţi o alimentaţie necorespunzătoare. De asemenea, puteţi spori creşterea părului (şi eficienţa tratamentelor) mâncând foarte multe alimente bogate în vitaminte (castraveţii şi morcovii fac minuni), sau tăindu-vă vârfurile o dată la 2-3 luni.
În închereie, vă reamintesc faptul că extensiile pentru păr sunt cea mai rapidă şi sigură metodă de creştere a părului, dar nu neapărat cea care ar trebui să vă convină.
13 comentarii . continua
August 8th, 2010
In categoria: Culori ale paruluiCuloarea părului şi nuanţa pielii au vreo legătură?
Pentru cei care nu ştiau, da, au legătură. Când vă hotărâţi să vă vopsiţi, trebuie să aveţi în vedere mai multe aspecte, începând de la culoarea ochilor şi a sprâncenelor şi terminând cu nuanţa pielii.
O piele foarte deschisă la culoare, aproape albă, cu ochi albaştri, n-o să se potrivească niciodată cu un păr foarte închis la culoare. Contrastul este prea mare, astfel devenind obositor şi inestetic.
Pentru o piele deschisă la culoare se recomandă blondul sau şatenul, pentru a nu fi o diferenţă foarte mare între cularea pielii şi cea a părului. Totuşi, înainte să te hotărăşti asupra culorii părului, ar fi bine să întrebi un stilist.
Pentru un ten mai închis la culoare, varietatea nuanţelor de păr este mai mare. Puteţi încerca orice, de la blond, până la brunet foarte închis. Totodată, trebuie să fiţi pe fază în legătură cu celelalte aspecte. Dacă sprâncenele tale sunt şatene, iar ochii căprui, e imposibil să te vopseşti blond (de fapt, e posibil, dar e urât). Dacă într-adevăr vrei blond, încearcă nişte şuviţe, sau un şaten puţin mai deschis.
Totodată, să ştii că poţi folosi creionul pentru sprâncene pentru a le schimba şi lor culoarea, dar nu este întotdeauna o idee foarte bună.
Sfat: Înainte să te vopseşti, testează un şampon colorant, ca să îţi dai seama cam cum ţi-ar sta cu nuanţa pe care vrei s-o încerci.
6 comentarii . continua
August 3rd, 2010
In categoria: Hair Fashion, Stiluri de parFrizuri 2010
Tendinţele de frizuri în 2010 sunt destul de simple. Este vorba despre un breton, fie că e drept sau nu, cu părul puţin lunguţ, lasat pe spate şi tuns în scări.
8 comentarii . continua
Iulie 25th, 2010
In categoria: Hair Fashion, Stiluri de parVreau o frizură nouă, dar nu ştiu cum
Când vrei să încerci o frizură nouă, e ca şi cum ai merge să-ţi cumperi un articol de îmbrăcăminte. Nu ştii exact ce model va fi, dar ştii că vrei ceva nou.
Ce faci când îţi cumperi un articol de îmbrăcăminte? Te uiţi la toate modelele dintr-un anumit magazin până când găseşti ceva ce-ţi place. Dacă magazinul respectiv nu are nimic ce te-ar putea satisface, te duci la altul şi tot aşa.
În cazul unei frizuri noi, treaba stă cam la fel, numai că aici poţi hotărî mai uşor ce vrei să faci cu părul tău. Dacă în cazul articolului de îmbrăcăminte depinzi de designerii şi furnizorii de haine, aici depinzi doar de imaginaţie şi de, să-i spunem, research.
Părul tău poate sta cum vrei, asta dacă este sănătos şi destul de lung încât să poată fi modificat după preferinţe. Nu ştiu cât de mult contează dacă ai părul foarte creţ, puţin ondulat, sau drept, având în vedere multitudinea de produse pentru îngrijirea părului care-ţi sunt puse la dispoziţie.
Cred că pentru a te putea hotărî asupra unei frizuri care să ţi se potrivească, trebuie să consulţi o gamă largă de imagini cu frizuri, asta ca să-ţi dezvolţi mai bine imaginaţia.
Bineînţeles, nu tot ce li se potriveşte celor de acolo ţi se va potrivi şi ţie (pentru că se ia în considerare lungimea părului, culoarea pielii, mărimea şi forma feţei etc.), dar cum pofta vine mâncând, aşa şi imaginaţia ţi se dezvoltă privind frizurile altora.
Nu este neapărată nevoie să te hotărăşti asupra a ceva ce vezi în acele imagini. Poţi combina mai mute frizuri, ajungând la ceva care-ţi este ţie pe plac.
În plus, înainte să te duci să-ţi faci o frizură nouă, ar fi bine să studiezi frizurile oricărei persoane care-ţi apare în cale. Orice persoana pe care o vezi pe stradă ar putea avea ceva ce tu poţi folosi în noua ta frizură. Apoi, dacă reţii despre ce e vorba, îi poţi explica stilistului ce vrei, iar el sunt sigur că va înţelege.
Aş putea spune că orice persoană, oricât de pretenţioasă ar fi, ar putea găsi în maxim două săptămâni o frizură care să-i placă şi să i se potrivească.
În plus, dacă ar fi să comparăm găsirea unei frizuri potrivite cu găsirea unui articol de îmbrăcăminte care să-ţi placă, tind să cred că frizura e mai uşor de ochit.
1 comentariu . continua
Iulie 16th, 2010
In categoria: Ingrijirea paruluiRemedii pentru păr moale
Majoritatea femeilor se luptă cu părul moale şi fără volum în ziua de astăzi. Pentru că ai impresia că ţi se lipeşte de cap şi pentru că ţi se electrizează foarte mult, preferi să-ţi prinzi părul în codiţe. Bineînţeles, acestea nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie, pentru că nu se potriveşte mereu. Probabil îţi doreşti să te bucuri de podoaba ta capilară aşa cum e, fără să fie prinsă în vreun mod.
Am să încerc să vă dau câteva remedii pentru îngrijirea părului, astfel încât firul să nu mai fie atât de moale şi să prindă puţin volum.
În primul rând, trebuie să ştiţi că balsamul face părul moale. Şi vopsitul la fel. Aşadar, dacă obişnuiţi să vă spălaţi cu balsam, sau să vă vopsiţi mai des, ar fi bine să vă mai gândiţi o dată.
O primă (şi uşoară) metodă pentru ca părul vostru să se întărească şi să stea cum doriţi, ar fi să folosiţi un gel, un fixativ, sau ceară. Bineînţeles, aceste lucruri nu-i vor asigura părului duritate pe termen lung. În plus, sunt mari şanse să vă apară mătreaţă.
Acum, să trecem la remediile naturiste pentru părul moale:
1. Masca de bere: Se aplică pe părul uscat bere, se lasă 30-40 de minute, apoi se spală normal. Efectul s-ar putea să nu apară imediat. Masca se face de 2-3 ori pe săptămână.
2. Masca de oţet de mere cu miere de albine: Se amestecă oţetul de mere cu mierea de albine, apoi se aplică asemeni măştii cu bere.
3. Infuzie cu ceai: Pentru părul brunet se va folosi infuzia cu ceai negru, iar pentru celelalte tipuri de păr, cea cu ceai de muşeţel. Se aplică de 2-3 ori pe săptămână, iar după spălare este de preferat să uscaţi părul într-un prospop prins deasupra capului.
4. Masca de gaz şi ulei de măsline: Te duci la o benzinărie, cumperi nişte gaz lampant, îl amestesci cu ulei de măsline (dacă nu pui destul ulei, gazul s-ar putea să-ţi ardă scalpul, deci ai grijă mare) şi îl aplici pe păr. Îl laşi să acţioneze 2-3 ore, apoi te speli normal. Dacă-l aplici de 2 ori pe săptămână e numai bine.
5. Tratament cu ulei de Ricin: Îl găsiţi prin farmacii (şi costă în jur de 3 lei o sticluţă cu 25ml). Se aplică la rădăcina părului, apoi se pune un prosop pe cap. Se lasă toată noaptea, iar dimineaţa se spală parul. Acest tratament se face o dată pe săptămână.
Niciun comentariu . continua
Iulie 4th, 2010
In categoria: EpilareEpilare definitivă
Nu ştiu câţi dintre cititorii acestui blog au auzit vreodată de epilarea definitivă, sau nu ştiu câţi şi-au dorit să o încerce. De aceea m-am hotărât să scriu câteva lucruri despre ea.
În primul rând, trebuie să ştiţi că se practică atât în rândul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor. Se pot folosi aparate IPL (intense pulsed light), sau laser. Metoda folosită este aceeaşi. Mai exact, cu ajutorul energiei luminoase, foliculul pilos este indepărtat, astfel, prevenind formarea părului.
Metoda prinde foarte bine pentru persoanele care au un ten deschis la culoare (pentru că lumina găseşte mai uşor foliculul pilos, care este închis la culoarea), dar asta nu înseamnă că sunt singurele care se pot folosi de această metodă.
Epilarea definitivă se face doar în saloane specializate. Înainte să mergeţi acolo, trebuie să aveţi în vedere următoarele aspecte:
- pacientele gravide sau cele care alăptează trebuie să evite tratamentul
- de asemenea, nici pacienţii cu boli fotosensibile n-au voie să folosească această metodă de epilare
- zonele tatuate nu vor fi epilate
- pacienţii care au făcut plajă sau solar în ultimele două săptămâni vor fi nevoiţi să evite tratamentul
- durerea, în timpul epilării, se aseamănă cu cea a unei pişcături de ţânţari
- există riscul ca pielea să fie puţin roşie după epilare, dar după câteva ore, aceasta revine la normal
- se interzice expunerea la soare în ziua în care aţi făcut epilarea
- este nevoie de mai multe şedinţe pentru a stopa în totalitate creşterea părului. De obicei, este vorba despre 6-7 şedinţe, distanţa de la una la cealaltă fiind de 4-5 săptămâni
6 comentarii . continua
Iunie 28th, 2010
In categoria: Cresterea paruluiTatuajele influenţează creşterea părului
Există un mit pe internet care spune că tatuajele ar putea influenţa creşterea părului. Bineînţeles, cei care îi urmăresc activitatea (mitului) nu vor să-şi facă tatuaj pe cap (ar fi o prostie), ci, probabil, vor tatuajul într-o altă zonă în care creşte părul, loc în care cel care urmează să te tatueze îţi spune să te razi.
Bineînţeles, atunci când îl întrebi dacă părul va creşte la loc, tinzi să nu ai încredere în spusele lui, din simplul motiv că poate urmări doar să-şi vândă marfa, fără a-l interesa ce se întâmplă cu tine după.
Adevărul (ca să nu vă mai ţin prea mult în suspans), se află în spusele celui care vă imprimă toată minunăţia aia în piele. Cu alte cuvinte, tatuajul nu influenţează cu nimic creşterea părului.
Singurul lucru de care trebuie să aveţi grijă este ca zona tatuată să fie curată (fără păr), până când aceasta se vindecă.
Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, sunt împotriva tatuajelor de orice fel, dar mi-am zis că este de bun simţ să lămuresc acest mit, pentru a nu mai exista dubii.
Totuşi, îmi permit să vă adresez o întrebare: Aveţi tatuaje în zonele în care creşte păr? Dacă nu, v-aţi face?
P.S.: Mai citeam pe undeva că dacă-ţi faci un tatuaj (oriunde), părul îţi va creşte foarte rapid (pe tot corpul). Nu este decât o altă prostie scornită de cineva rău intenţionat, asta ca să lămurim şi acest aspect.
2 comentarii . continua
Iunie 26th, 2010
In categoria: Extensii ale paruluiExtensii păr
Probabil aţi observat fuga care este acum după extensiile de păr. Atât persoanele aflate la vârsta adolescenţei, cât şi cele adulte, din dorinţa de a avea părul mai lung, au adoptat acest stil. Probabil, dacă ai ajuns aici, ai câteva întrebări în legătură cu extensiile. În acest articol am să încerc să răspund la mare parte din ele.
În primul rând, trebuie să ştii că extensiile sunt făcute din păr normal, de la persoane care îşi donează podoaba capilară. Ele se lipesc de scalpul tău cu silcon, de aceea, după ce ţi-ai pus extensiile, este interzisă folosirea plăcii de intins părul sau a drotului, pentru a nu topi siliconul. În schimb, folosirea foehnului n-ar trebui să fie o problemă.
La început s-ar putea să ţi se pară destul de incomod să trăieşti cu acele şuviţe în plus (depinde şi câte te-ai hotărât să-ţi pui), dar după 1-2 zile, te vei obişnui. Partea interesantă este că-ţi poţi spăla părul ca şi înainte, iar dacă vrei să renunţi la şuviţele în plus, o poţi face oricând. Totuşi, trebuie să te gândeşti că dacă ţi-ai pus extensiile la un salon specializat, tot la salon trebuie să le scoţi.
Dacă te întrebi cât de lungi pot fi extensiile, să ştii că pot fi cât vrei tu de lungi, dar preţul lor s-ar putea să difere şi în funcţie de lungime (cum diferă şi de la un salon la altul).
Îngrijirea se face ca şi la părul normal, numai că trebuie să ai grijă să nu tragi foarte tare de ele. Adică să foloseşti o perie din păr natural şi să te piepteni începând cu ceafa. De asemenea, trebuie să ai grijă ca părul să nu fie foarte ud când încerci să-l descurci, pentru a nu smulge extensiile.
Dacă vrei să-ţi vopseşti extensiile, ar trebui să te duci la un salon specializat, pentru a nu risca să le desprinzi.
Nu-ţi poţi pune extensii dacă:
- părul tău este mai scurt de 8 centimetri
- eşti însărcinată
- ai probleme cu scalpul
- îţi cade foarte mult păr
Acum, că (probabil) v-am răspuns unor întrebări, a venit rândul meu să întreb. Aţi încercat să vă puneţi extensii? Ne spune ceva în legătură cu asta? Dacă nu, v-aţi pune? Ce părere aveţi despre ele?
1 comentariu . continua
Iunie 18th, 2010
In categoria: Ingrijirea paruluiTratamente pentru păr gras
Motivul pentru care părul se îngraşă este, de cele mai multe ori, excesul de sebum. În următoarele rânduri am să vă dau câteva reţete pentru tratarea acestuia. Sper să vă ajute:
- Încercaţi să vă clătiţi părul cu infuzie din frunze de nuc. Veţi observa că părul va căpăta nuanţe de brun, dar va fi şi vindecat.
- Masaţi-vă capul cu tinctură de brusture. Aceasta are proprietatea de a întări firul de păr şi a echilibra sebumul.
- Încercaţi să puneţi în apa de clătire 2-3 picături de ulei de arbore de ceai. Acesta, ca şi tinctura de brusture, va echilibra sebumul.
- Se adaugă 4 linguriţe de plante uscate (urzică, rozmarin, coada-calului şi cimbru) în 150ml de apă. Se prepară infuza, se strecoară, după care se adaugă o linguriţă de oţet de mere sau suc proaspăt de lămâie. Se aplică pe păr după ce acesta a fost spălat şi se lasă să se usuce de la sine.
Http://www.google.com/......tp?/imgres r:17, s:0
asa daca ai parul drept
http://www.google.com/......tp?/imgres r:14, s:0
asa daca ai parul un pic ondulat:X:X:*