Buna! Pai incearca sa vezi dincolo de cuvinte. E mult mai usor sa inveti ceva din placerea de a asimila noi cunostinte decat sa tocesti, sa iti imaginezi foaia dar fara sa corelezi lucrurile. Astfel efortul ar fi inutil si daca e o materie importanta de exemplu una la care dai teza, acele informatii vor disparea.
Trebuie sa iti faci un sistem de invatare, acesta deviind in functie de obiectul cu pricina. De exemplu, la geografie se invata mai usor cu harta in fata, iar la biologie din desene schematice. Priveste totul ca pe un lant de actiuni conventionale. La istorie dupa parerea mea este fascinant pentru ca sunt lucruri pur interesante care pe mine cel putin ma intriga si imi dezvolta cultura generala si imi aduce anumite curiozitati. Totul e o poveste intriganta, de la cruciade la razboaie mondiale si nu mai spun despre imperii ca cel otoman sau napoleonian, a caror evolutie sunt destul de interesante daca stai sa te gandesti la anumite aspecte. Esential este sa iti imaginezi dincolo de foaia de hartie totul ca pe o poveste. La matematica daca stii formulele cheia este sa incepi cu exercitii cat mai usoare pana la cele mai grele. Evident, acestea din urma iti vor ocupa ceva timp dar nu trebuie sa te lasi batut. La romana parerea mea e ca totul este interpretabil si nu exista o varianta gresita. Ideea consta in a sti sa te exprimi clar si a cauta semnificatiile fiecarui cuvant in text. Gramatica e un fel de geometrie daca vrei a limbii romane... e invatata daca faci exercitiu mult! Repetitia e mama invataturii. Ce sa iti mai spun. informatica se invata pe calculator, gasesti ghiduri de utilizare a programelor pe Internet, iar la programarea in c++ sunt infinite siteuri cu indicatii. Cred ca la orice obiect se poate invata.
Cheia este ca atunci cand inveti sa ai o atmosfera si un mediu care sa iti incurajeze/ stimuleze aceasta activitate. Mediul trebuie sa fie la o temperatura rezonabila, in niciun caz prea cald pentru ca te oboseste si nici prea rece pentru ca iarasi nu e ok. Aprinde lumina daca e necesar ca sa nu obosesti. Ia langa tine toate caietele, cartile si pixurile si orice alt instrument care ti-ar putea folosi. Ar fi bine sa ai langa tine un mar sa mananci, niste apa sa bei. Asigura-te ca TV-ul, pc-ul, telefonul nu te pot distrage sau orice alt factor perturbator.
Ca si sisteme de invatare sunt multe. Unii prefera sa se inregistreze citind lectia si sa tot asculte noaptea inregistrarea si chiar functioneaza, dar nu la toti asta. Este un fel de hipnoza daca pot spune asa... Altii rostesc lectia de mai multe ori, avand memoria auditiva. Poti incepe sa evidentiezi aspectele importante cu un marker sau asa ceva si cand uiti ceva te uiti peste idee si incerci sa o dezvolti. Poti sa iti faci o schema pe seama careia sa dezvolti lectia. Poti formula anumite intrebari pe baza lectiei iar tu cand inveti vei incerca sa raspunzi la acestea.
De asemenea este important sa incepi prin a invata bine lectia din caiet, apoi citesti rar sa se fixeze ceva ceva din manual, dupa care faci tema - binainteles pornind de la cele usoare spre cele grele.
Sper ca am ajutat!
Nu iti intra in cap pentru ca nu te gandeti la ea! Fii concentrat si relaxat cand citesti si o sa vezi ca o sa inveti mult mai usor! Bafta! pa.pa. Fundă?
Nu iti intra in cap pentru ca nu te gandeti la ea! Fii concentrat si relaxat cand citesti si o sa vezi ca o sa inveti mult mai usor! Bafta! pa.pa. Fundă?